Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
בנטז' תוניסאי שמכינים בחג שני ליד המנגל - חן ואלון קורן – פיתוח

בנטז’ תוניסאי שמכינים בחג שני ליד המנגל


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

בנטאז’ הוא מעדן תוניסאי יהודי שנאכל בעיקר בפסח בגלל השימוש בתפוחי אדמה כבצק.
בבסיסו, הוא פירה מתפוחי אדמה ממולא בעשבים, ביצה קשה ועוף, בשר או דגים
(מילוי תוניסאי אופייני גם בשאר ממולאים). 
הפירה מגולגל לצורה אליפטית ומטוגן עם קמח מצה וביצה. 
מקור הבנטאז’ הוא ככל הנראה צרפתי, שם הומצא הקרוקט בסוף המאה ה-19.

בוקר מוקדם של יום חג
הבית שקט,
אמא שלי קמה ראשונה
מניחה תפוחי אדמה שלמים בסיר
מכסה במים
מדליקה את הגז והולכת לבית הכנסת.
שעה מאוחר יותר אחותי מתעוררת
מסננת את תפוחי האדמה
ורצה גם היא לבית הכנסת.
כשהן יחזרו, כל הבית כבר ער
המנגל דולק
ורעש.
אמא שלי מחליפה למדי ב’ ורצה למטבח לגלגל בנטז’-
קציצות תוניסאיות מסורתיות של חגים.
אי אפשר בלי זה,
כי כשזה מוכן ורותח
נותנים ביס גדול
והשקט חוזר.

מצרכים (16-18 יחידות)
6 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל לבן
300 גרם בשר בקר טחון
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזליה קצוצה
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, בהרט
אופציונאלי: 3 ביצים קשות חתוכות לקוביות

לטיגון:
כוס קמח מצה (או קמח תפו”א)
2 ביצים
שמן

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם עד לריכוך, מצננים.

בינתיים, מכינים את המילוי:
מחממים שמן זית בסיר רחב.
קוצצים את הבצל ומוסיפים.
מטגנים כמה דקות להזהבה קלה.
מגבירים את האש ומוסיפים את הבשר.
בעזרת 2 כפות עף מפוררים אותו ומבשלים עד שכל הבשר מחליף צבע מבשר נא למבושל.
מוספים את התבלינים: מלח, פלפל, בהרט, פפריקה.
קוצצים את הירק ומוסיפים פנימה.
מערבבים הכל יחד, ומכבים את האש.
בשלב הזה ניתן להוסיף את הביצה הקשה.
מצננים היטב.

מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה. מתבלים במלח.
אפשר להוסיף כוסברה קצוצה לפירה, לא חייבים)

בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים מהפירה,
בכל כדור יוצרים שקע ולתוך השקע מכניסים כף מהמילוי.
סוגרים את הכדור בזהירות ומהדקים היטב.
מצפים בקמח תפוחי אדמה או בקמח מצה, ולאחר מכן מצפים בשכבה עדינה של ביצה מקושקשת.
מכניסים לשמן רותח ומטגנים להשחמה מכל הכיוונים.
סוחטים מעט לימון וזוללים חם.

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “בנטז’ תוניסאי שמכינים בחג שני ליד המנגל”

  1. רציתי לשאול האם זה יהיה טוב גם אם מכינים לפני החג ומחממים על הפלטה לפני הארוחה.

  2. היי חן, יש אפשרות לוותר על הבהרט? ואם תוכלי לכתוב כמות תבלינים מדוייקת – אשמח. אני לא יודעת לשים ‘לפי העין’…

    1. חן קורן

      אפשר לוותר עליו.
      זה מאד תלוי בכם, בטעם שלכם. תמיד אפשר לטעום ולתקן תיבול

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content