Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
בריק מצה גאוני של אסתר ממו - חן ואלון קורן – פיתוח

בריק מצה גאוני של אסתר ממו


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

עזבו סיפורים, אתם בטח כבר רעבים מהחג הזה
(למה בעצם?
גם אתם לא אוכלים קטניות או מצה שרויה ואתם לא חבדניקים, אז יש לכם מלא ירקות, מלא בשרים, ומלא נוטלה, מה כבר יכול להיות רע?)

בכל אופן,
את המתכון הגאוני הזה (ואני מבטיחה לכם שאם תעקבו אחרי ההוראות יצא לכם טעים כמו המקור) הכרתי בנחל הקיבוצים.
נסענו כל המשפחה ללילה.
בבוקר התלבטו מה להכין וגיסי סיפר שאמא שלו מכינה בריק מצות.
הייתי סקפטית, אתם יודעים, אבל זה להיט.
פשוט להיט היסטרי.
ושתדעו שאני מחכה לתמונות!

רגע לפני:
על מידת העשיה של הביצה אפשר לשלוט-
אם אתם אוהבים חלמון נוטף, טגנו את הבריק בשמן חם מאד (180מעלות)
אם אתם אוהבים חלמון קשה (כמוני)- הנמיכו את האש ותנו לבריק עוד זמן טיגון.

מצרכים (ל-10 מנות בריק)
10 מצות
10 ביצים
זר כוסברה
מלח דק
פלפל שחור
שמן לטיגון עמוק

האריסה בצד.

אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות תחת הברז ועוטפים במגבת לחה.
מניחים בצד חצי שעה.
(חשוב להרטיב את המצות היטב רק כך הן יהיו גמישות ולא ישברו בשלב הקיפול)

בינתיים קוצצים את הכוסברה.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב (לפחות ברוחב של מצה).
לוקחים מצה אחת מהערימה ומניחים על הצלחת עמוקה (מטרת הצלחת העמוקה היא ליצור שקע קל במרכז המצב לתוכו נשבור את הביצה)
שוברים פנימה ביצה, מפזרים כוסברה קצוצה, מלח ופלפל.
מקפלים את המצה בזהירות ומכניסים לשמן החם.
שימו לב שהביצה לא בורחת לכם מהצדדים (בדיוק כמו שעושים עם עלי בריק רגילים)
מטגנים משני הצדדים, מורחים האריסה וזוללים.

מחר בבוקר מתכון חדש לחול המועד: פנקייקים כשרים לפסח!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content