משלוחים בכל הארץ והעולם!
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 | מינימום הזמנה 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חלת דבש רכה ויפייפיה כמו תכשיט על השולחן

כבר שבועות קרן חופרת לי עם הרעיון הזה.
וקרן, כשיש לה משהו בראש, היא תוציא אותו לפועל גם אם יתהפך העולם.
היא אומרת לי ״משושים״ ״פלטות״ ״כוורת״
אמרתי לה ״תכיני אני באה לצלם״
שלחתי הודעה לאבישג אמרתי לה ״קרן מכינה את באה לצלם״
מפה לשם, מצאנו את עצמנו במטבח מרדדות, קורצות ומגשימות לקרן חלום.

זה בצק מושלם (החלה שקרן ואיציק הכינו איתו זכתה מקום ראשון!!! בתחרות מאפים סביב הים התיכון שהתקיימה שנה שעברה בטורקיה),
הכי קל בעולם לעבוד איתו, ותראו איזה תכשיט יצא. בלי להסתבך צמות על ארבע צמות על שש, ככה פשוט.
אפשר להכין כמה כוורות ולחבר אותן בשורה ארוכה שיעטרו את כל אורך השולחן, או להניח אותן כמו פלטות אחת על השניה ולהגיר דבש מלמעלה.

את הצורות המשושה משיגים ע"י קורצן (שאפשר לקנות בחנויות אפיה בכל מיני ערכות של עוגות כדורגל), אם לא מצאתם קורצן, הכינו שבלונה בגודל הרצוי מנייר בריסטול ופשוט חתכו את הבצק עם סכין סביב השבלונה.

רוצות לאחל לכם שתהיה שנה טובה, מלאה באנרגיות חיוביות ואהבה.
שכל בוקר תרגישו שזו השנה שלכם ושלא יכולתם לבקש טוב יותר.

ושתדעו שכל הכלים המהממים האלה מהחנות הכי יפה בירושלים- הרמוני.

צילום: אבישג שאר ישוב 

מצרכים:
1 קילו קמח לחם
40 גרם שמרים טריים
100 גרם סוכר
100 גרם דבש
2 ביצים
4 חלמונים
280 מ"ל מים
120 מ"ל שמן קנולה
20 גרם מלח

למריחה:
ביצה
כרבע כוס דבש

אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר מים, ביצים, שמן, שמרים, קמח, סוכר ודבש.
בעזרת וו לישה לשים כ-5 דקות עד לאיחוד המצרכים וקבלת בצק רך.
מוסיפים את המלח ולשים כ-3 דקות מוספות.
מכסים בניילון נצמד ושולחים להתפחה של לילה במקרר.
(ההתפחה האיטית תורמת מאד למרקם הרך ולטעם של החלות)

בבוקר מחממים תנור ל180 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקרר ועובדים איתו כשהוא קר.
חותכים את הבצק ל2 חלקים.
על משטח מקומח קלות, מרדדים לעובי של 1.5 ס"מ, ונותנים לו 10 שניות להתכווץ מעט ולחזור לעצמו.
(אפשר להרים מהשולחן ולהחזיר)
קורצים משושים מהבצק (בעזרת קורצן או שבולנה וסכין כמפורט למעלה) ומסדרים אותם צמודים זה לזה על מגש עם נייר אפייה.
מורחים ביצה על על הבצק ומתפיחים להכפלת הנפח (בערך 40 דקות)
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, לבערך חצי שעה, עד להשחמה יפה.
כשהחלות יוצאות מהתנור, כשהן עוד רותחות,
מושחים אותן בדבש ביסודיות.
(אם הדבש לא נוזלי אפשר להמיס אותו עם 1-2 כפות מים רותחים)

מי שמכין שילח לי תמונות, נרכיב יחד את הפאזל החגיגי בעולם.

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן