Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
טראפלס שוקולד וטחינה חלומיים - חן ואלון קורן – פיתוח

טראפלס שוקולד וטחינה חלומיים


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277
כבר שנים שאני מכינה לאורחים טראפלס מסוג אחד:
שוקולד מריר, קרם קוקוס (או שמנת) וויסקי.
לאחרונה נתקלתי לא מעט ברשת בטראפלס  של שוקולד וטחינה. זה מתכון שאין לו אבא ידוע, הוא פשוט מסתובב בבלוגים של כולם.
תמיד הסתכלתי עליו בחשדנות, כאילו, אין מצב שזה יוצא במרקם של טראפלס, וכמה כבר טעים זה יכול להיות?
אתמול אלון התקשר אלי מהסופר ״אין קרם קוקוס״
ואני, עצלה שכמותי, חיה בלב העולם אבל בקור של לילות ירושלים לא רציתי לצאת לקנות מהשוק.
ואני, גאון שכמותי, נזכרתי במתכון הזה עם הטחינה שמחליפה את השמנת (או הקרם קוקוס).

עכשיו תקשיבו, זה לא בדיוק טראפלס במובן הקלאסי של המילה.
זה לא צולח את מבחן ״טמפרטורת החדר״ (כלומר שזה חייב לבלות במקרר כל הזמן, שלא כמו טראפלס קלאסי)
אבל זה טעים ברמות וזה גם טבעוני,
והכי חשוב: שתי דקות הכנה.

נשבעת.

הכמות פה למטה היא די גדולה, אבל אני אומרת- למה לעבוד פעמיים? תכינו פעם אחת ותקפיאו. (רק לא לשכוח להוציא 15 דקות לפני ההגשה)

לטראפלס:

400 גרם שוקולד מריר איכותי
400 גרם (2 כוסות) טחינה טובה (אני משתמשת באל ארז, אבל גם הר ברכה מעולה)
150 גרם פקאן סיני (או כל אגוז שרוצים, כדאי קלוי)

לגלגול- 200 גרם קקאו איכותי.

ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי.
שופכים לתוכו את הטחינה ומערבבים.
מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב.

מצפים תבנית בניילון נצמד (בערך 20*15) ושופכים לתוכה את התערובת.
מכסים בניילון נצמד ומקררים ל3-4 שעות.
כשה יציב חותכים לקוביות ומגלגלים בקקאו איכותי.

לבריאות(:

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “טראפלס שוקולד וטחינה חלומיים”

    1. חן קורן

      תודה רבה!! אעלה אותו בקרוב..
      את תמיד יכולה להוסיף כף או שתיים של ליקר או וויסקי למסה וזה נותן טוויסט.

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content