Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
מעקודה תוניסאית (כמעט) כמו של סבתא - חן ואלון קורן – פיתוח

מעקודה תוניסאית (כמעט) כמו של סבתא


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

כשהייתי ילדה היו 2 דברים שסבתא שלי היתה מכינה רק פעם בשנה:
1) מרק עוף
2) מעקודה
את שני אלה מעולם לא אכלנו באף יום בשנה, רק ביום כיפור.

בצאת הצום סבתא שלי היתה מוזגת לכל אחד קערת מרק ובתוכה מניחה חתיכה של מעקודה.
בתור ילדה שנאתי את זה (וגם הייתי מלאה כבר מעוגות שמרים חמות של אמא שלי)
אבל היום אני מתגעגעת.

רגע לפני כיפור,
אני משתפת אתכם במתכון המעולה שלי למעקודה שהיא קריספית לאללה מבחוץ ונימוחה מבפנים.
אם תעקבו אחרי ההוראות אחד אחד, תצא לכם מעקודה יפה כמו שלי-


צילום: דרור עינב

מצרכים:
6+2 תפוחי אדמה גדולים
1 כרובית בינונית (או ברוקלי, או 10 קישואים קטנים)
6 בצלים סגולים קטנים
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
12 ביצים (M)
1 שקית אבקת אפיה
מלח
פלפל שחור
כורכום
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1. צולים את הירקות שיכנסו למעקודה: מחממים תנור ל- 250 מעלות בתכנית גריל ובינתיים חותכים 2 תפוחי אדמה לפלחים, מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים ומקלפים את הבצלים הסגולים וחוצים לרבעים.

2. מסדרים את הירקות בתבנית, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח גס ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות או עד להשחמה יפה.

3. מכינים פירה: בסיר מבשלים את שאר תפוחי האדמה (6) בקליפתם עד לריכוך. מסננים, מקלפים ומועכים לפירה.

4. מערבבים יחד לבלילה: קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומכניסים לקערה גדולה יחד עם הביצים, הפירה (חשוב שלא יהיה חם), התבלינים ואבקת האפיה ומערבבים היטב.

5. מוסיפים לקערה את הכרובית ותפוחי האדמה הצלויים, מפרקים את גלדי הבצלים ומוסיפים גם אותם. מערבבים בעדינות רק עד לאיחוד.

6. מטגנים: מלהיטים מחבת עמוקה עם מכסה כמו סוטאז’ בקוטר 22 ס”מ על הגז. כשהמחבת חמה שופכים 1/3 כוס שמן זית, וכשהשמן חם שופכים את הבלילה. סוגרים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45-50 דקות עד שהמעקוד יציב.

7. הופכים על צלחת, סוחטים לימון וזוללים.

נשיקות וצום קל.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “מעקודה תוניסאית (כמעט) כמו של סבתא”

  1. הגרסה המקורית מגיע מלוב והיא נראת שונה
    לדעתי אם תרשמו הגרסה התוניסאית זה יהיה נכון
    ותוסיפו גם את הגרסה המקורית

    1. יש גם מעקודה במרוקו.
      אני כותבת מה שני יודעת לאחר מחקר, לא סתם יורה מהכיס.
      בהצלחה.

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content