Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
מקרוני של סבתא שלי (עם חזה עוף או בלי) - חן ואלון קורן – פיתוח

מקרוני של סבתא שלי (עם חזה עוף או בלי)


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

השבוע התקשרה כתבת של איזה עיתון לראיין אותי.
היא פתחה ואמרה שהם עושים כתבה לקראת החגים על הקשר בין אוכל לאהבה, אוכל ומשפחה.

אמרה הכל ולא אמרה כלום (ככה זה עיתונאים), ואני קצת יש לי אלרגיה לשאלות כאלה שהן גדולות וקטנות בו זמנית.
אמרתי לה שאני לא פנויה, שתנסה בערב.
בערב היא התקשרה, בדיוק התחלנו פרק נוסף בסדרה המצויינת של נטפליקס “אֶלי” (על המרגל הצדיק אלי כהן)
אמרתי לה שתנסה מחר.
(ולעצמי אמרתי אחרי הפרק לזכור לשמור את המספר שלה ולסנן אותה מחר, אבל כמובן ששכחתי).
היא התקשרה בבוקר, ובדיוק התחלתי לקצוץ בצל לארוחת צהריים,
בעיניים דומעות, אמרתי לעצמי “חן, זרמי איתה, מה כבר יכול להיות?”
השאלה הראשונה שלה היתה “מה הזכרון הראשון שלך שקשור לאוכל?”
ספרתי על סבתא שלי (איך הייתי חוזרת מבית הספר ישר למטבח שלה, זוללת מקרוני חריף).
אחכ היא ביקשה שאספר לה על מנהגים של המשפחה שקשורים באוכל
ספרתי על סבתא שלי (איך היא היתה מפרקת כבשים לקראת החג, מנקה, ממיינת, מעמידה סירים)
ואז היא שאלה מה זה אוכל בשבילי
ספרתי על סבתא שלי (על בית, על סיר גדול ממתכת דקה שעומד על הגז ומושך את כולם הביתה)
וגם על הילדים שלי, על כמה זה מרגש אותי לראות אותם יושבים לאכול, במיוחד מקרוני,
מסתכלת עליהם ורואה אותי,
יושבת במטבח של סבתא שלי ואוכלת מקרוני כזה חריף שיוצא עשן מהאוזניים אבל אי אפשר להפסיק.

כשסיימנו את השיחה,
הבצל כבר היה מאודה כמו שצריך,
הוספתי תבלינים, רסק, חזה עוף והכנתי מקרוני כמו של סבתא.

מצרכים:
1 בצל לבן
2 חזות עוף שלמות
1 כף רסק
1 כף פפריקה חריפה או מתוקה
מלח, פלפל שחור
רבע כוס שמן זית

500 גרם פסטה בכל צורה שאוהבים.

אופן ההכנה:
בסיר קטן שמים את שמן הזית ומדליקים אש נמוכה.
קוצצים את הבצל ומכניסים לסיר יחד עם מעט מלח.
מערבבים, סוגרים את הסיר, ונותנים לבצל לעשות את שלו במשך 15-20 דקות.

כשהבצל מזהיב יפה (לא שרוף, לא מקורמל. זהוב), מוסיפים פפריקה ופלפל שחור ומערבבים.
עדין על אש קטנה מוסיפים את הרסק ומערבבים היטב.
בסיר סגור, עם השגחה וערבוב מבשלים את הרוטב כ20 דקות, במידת הצורך מוסיפים מעט מים כל פעם (ממש מעט, עם כף היד או עם כף).
קוצצים את חזה העוף לקוביות גסות.
מגבירים את האש ומוסיפים את העוף לרוטב.
מערבבים ומבשלים כ10 דקות נוספות, או עד שהעוף מוכן.

במקביל מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן (2 כפות מלח במים, אל תשכחו שמן זית), ומוסיפים אל הרוטב.
מערבבים והולכים לאסוף את הילדים מהגן.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content