Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
מרמומה תוניסאית - חן ואלון קורן – פיתוח

מרמומה תוניסאית


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

לפעמים אני מתעצלת לדבר.
רגעים שהמחשבה זריזה יותר המילים, ואז נהיה בליל כזה שכדי לסדר אותו החוצה צריך להתאמץ.
אז לפעמים לא בא לי להתאמץ.
כמו כששואלים אותי מה זה “מרמומה”.
אז אני פשוט אומרת- “זה המטבוחה של התוניסאים”.
לכל עדה יש את ה’אחת’ שלה- מרמומה, מטבוחה, מרדומה או מקבובה- כולן וריאציות לסלט מבושל אדום.
בניגוד למטבוחה, המרמומה היא פשוטה, לא מתהדרת בשלל ירקות ונוצות, אלא מסתפקת רק במה שהכרחי: עגבניות אדומות, פלפל ירוק, ושום.

אבל,
היא צריכה שילטפו אותה כמה שעות טובות ודורשת סבלנות ובישול ארוך.
אם נגשים אליה בלי תלונות- היא מחזירה אהבה עד בלי די.
כל סודה הוא זמן הבישול.
תשאירו אותה על אש קטנה ותנו לה לעשות את שלה במשך 4-5 שעות לפחות, עד שכל הנוזלים מתאדים.
אפשר ללכת לישון בינתיים, אבל הכי כיף זה לבשל את השבת תוך כדי ומדי פעם להתגנב לסיר ולנגב קצת עם החלה.

מצרכים:
3 קילו עגבניות בשלות
5-10 פלפלים ירוקים חריפים (תלוי בחריפות הרצויה)
2 ראשי שום
2 כפות פפריקה חריפה או מתוקה
1/2 כף מלח
1 כוס שמן זית

אופן ההכנה:


חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.
חותכים את הפלפלים למקטעים של 2 ס”מ לאורכם.
קולפים את כל שיני השום.
לתוך סיר מתאים שופכים את שמן הזית ומוסיפים את השומים והפלפלים.
מדליקים את הגז על אש נמוכה ונותנים להם ככה להתרכך כמה דקות טובות.
חשוב שהאש תהיה נמוכה מאד וזה יתבשל כמו קונפי, ולא ייחרך או יישרף חלילה.
כהשומים מתחילים להתרכך מוסיפים את הפפריקה ומערבבים.
כעבור 3 דקות מוסיפים את העגבניות פנימה.
מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה כ4 שעות תוך כדי ערבוב כל חצי שעה בערך.
כשכל הנוזלים מתאדים (אבל ממש הכל) המרמומה מוכנה.
מוסיפים את המלח ומבשלים עוד כ10 דקות.

Print Friendly, PDF & Email

11 thoughts on “מרמומה תוניסאית”

      1. זה מאכל אהוב מאוד שזכור לי מילדותי. דודתי הייתה נשואה לתוניסאי והייתי אוכל את זה אצלה. לא ידעתי איך קוראים לזה וזאת הפעם הראשונה שאני רואה מתכון לזה.. תודה לך

  1. לא לקלף הבישול הארוך מרכך גם את הקליפה ואז נהנים גם מהסיבים שיש בה

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content