Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276
Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277
לפני כמה ימים אלון ניסה להכין מרק בצל.
אני מכירה אותו, אז אמרתי לו “זה שעות של בישול”
הוא אמר לי “כן כן”
אחרי שעה הוא קורא לי “מוכן!”
זה היה טעים מאד, אבל לא “מוכן”.
מאז הוא חולם בלילות שאני אכין לו מרק בצל כמו שצריך.
וזה שעות של בישול, אין לי זמן.
אבל כשיורד גשם כזה בחוץ, לא נותר לי אלא.
מרק בצל ליום גשום:
רבע כוס שמן זית
קוביית חמאה
10 בצלים לבנים וסגולים
1 כף קמח
2 גבעולי טימין טרי
מלח גס
פלפל גרוס
אופציונאלי: קליפה של פרמז’נו רג’אנו
לטוסטונים:
פרוסות באגט
פרמז’ן מגורד
חממו רבע כוס שמן זית וקוביית חמאה בסיר.
חתכו את הבצלים לחצי ופרסו דק. כשהשמן חם אפשר להוסיף את הבצלים בהדרגה.
סגרו את הסיר, ובשלו על אש בינונית גבוהה כשעה לפחות, תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהבצלים משחימים היטב. התהליך הזה יכול לקחת גם כפול זמן, היו סבלניים, זה ישתלם.
כשהבצל שחום היטב מתבלים במלח ופלפל גרוס ומוסיפים כף קמח. מערבבים היטב ומוסיפים מים ואת הקליפות של הפרמז’ן. (טיפ שלמדתי מהאיטלקיה שלי- אם גרדתם את כל הפרמז’ן ונשארה רק הקליפה, אל תזרקו אותה. כלומר, תזרקו אותה, אבל לתוך מרק. זה יעשיר את הטעם ויסמיך את המרק).
מבשלים כשעה על להבה נמוכה.
לטוסטונים:
מגרדים פרמז’ן מעל פרוסות הבגאט ומכניסים לתנור עד שהגבינה נמסה ומשחימה יפה.
חורף חם אהובים.
יקרה,
אם אין טימין- על מה את ממליצה?
מתגעגעת לטורים שלכם במקור ראשון
מהממת
אפשר לוותר עליו לגמרי.
תודה!
היי חן,
כמה מים צריך להוסיף? באיזה שלב נכנס הטימין?
תודה על מתכונים שהם תמיד תענוג.
כמה שמתאים.. הטימין אחרי הבצל