Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
מרק כתום מעלף שמכינים בדקה משלושה מצרכים בלבד - חן ואלון קורן – פיתוח

מרק כתום מעלף שמכינים בדקה משלושה מצרכים בלבד


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

זה מתכון שהולך איתי כבר כמה חודשים ומאז אני מתלבטת אם להעלות אותו.
זה מתכון מעולה,
אבל אני קצת מתפדחת להכניס אותו לפוסט כי הוא כל כך קל להכנה עד שזה מביך.
כמה קל?
מטגנים בצל,
מוסיפים קוביות בטטה ועדשים כתומות וזהו.
הולכים להרים רגליים על הספה ונותנים לאש לעשות את שלה.

אבל למה החלטתי כן לשתף בסוף?
כי כמה שהוא קל ככה הוא טעים.
וזו לא קלישאה.
בד”כ יש נטייה להעמיס על מרקים כתומים את כל הירקות הכתומים שיש בסופר,
אבל פה יש רק בטטה,
וזה לא סתם, כי בטטה היא מלכת הירקות הכתומים ויש לה את הטעם הכי חזק ומתוק ומנחם בעולם.
אפילו המרקם שלה, אם נשווה אותו למרקם של דלעת מכל סוג שלא תהיה- ברור שהבטטה לוקחת בענק עם המרקם הקטיפתי הענוג שלה.
ובצל, כי חייבים.
ועדשים כתומות, כי שקוד צריך גם לשבוע מדי פעם.

בקיצור, יש לכם הכל בבית, לכו להכין.

מצרכים:
1 בצל לבן גדול
3 בטטות בינוניות
1 כוס עדשים כתומות
שמן זית
מלח, פלפל, כורכום

אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לקוביות איך שבא לכם גדולות קטנות הכל הולך.
מחממים סיר, כשהוא חם מוסיפים שמן זית ומכניסים את הבצל.
מטגנים את הבצל על להבה גבוהה עד שהוא חצי מטוגן חצי צלוי.
קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות, רצוי קטנות, כך המרק יהיה מוכן יותר מהר.
מוסיפים לסיר ומערבבים.
נותנים לבטטות להוציא את הטעם שלהן כחמש דקות
מוסיפים את העדשים ומערבבים.
מתבלים
מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
טוחנים את המרק בבלנדר מוט וזוללים, אפשר עם חתיכות לחם שמשחתם בשמן זית וייבשתם מעט בתנור.

Print Friendly, PDF & Email

16 thoughts on “מרק כתום מעלף שמכינים בדקה משלושה מצרכים בלבד”

  1. איריס עירוני

    מה אפשר במקום עדשים כתומות לשים? ולמה דפקה עדשים ? הם זה להסמיך את המרק?

    1. העדשים הם כדי להוסיף ערך תזוני למרק, וגוף.
      אפשר כל סוג של עדשים.

    1. תוסיפי מים.
      זה מאד תלוי בקוטר הסיר, בסוג, בגודל האש.
      במרקים תמיד אפשר להוסיף מים, הם מתאדים ותוך כדי מבשלים את הסיר.

  2. וואו נשמע מהיר ומדהים באותה מידה!!
    משנה עדשים שלמות או חצויות?

  3. אוריה אפל

    זה המרק הכי פשוט וטעים!! כלום זמן הכנה ומפנק מאדדד ❤
    ממליצה לעקוב אחרי ההוראות ולהוסיף טיפונת חוויאג’ למרק שמוסיף המון לכורכום. תודה!!

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content