Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
מרק עדשים עם בצקניות - חן ואלון קורן – פיתוח

מרק עדשים עם בצקניות


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

בימים כאלה אני לא יוצאת מהבית. אפילו לא לשוק.
אבל מה לעשות שאני צריכה להכין צהריים לשני הגברים שלי?
בימים כאלה בד”כ זה נגמר במרק, כי לא משנה מה יש בבית- אם תכניסו את זה לסיר ותטבלו במלח זה יצא לפחות אכיל.
(מכירים את הסיפור מרק כפתורים? אז כזה).

אז פתחתי את המקרר היו שם גזר וקצת ירוקים, קצצתי בצל כי חייבים, אספתי עדשים מכל מיני קופסאות שהסתובבו בבית והדלקתי את הגז.
בחצי שעה שנותרה לי עד שבארי מסיים את הגן הכנתי גם בצקניות שלמדתי מענבר חברתי האיטלקיה האהובה.
אז בתכלס, גם אם חסר לכם מרכיב או שניים- זה יעבוד.

למרק:
1 בצל גדול
1 גזר
2 גבעולי סלרי
חצי כוס עדשים שחורות
חצי כוס עדשים ירוקות
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
לימון
שמן זית

לבצקניות:
200 גרם קמח
3 ביצים בגודל לארג’
כ15 כפות מים
כף שמן זית
מעט מלח

אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל, הגזר והסלרי ומכניסים לסיר. מוסיפים מעט שמן זית ומאדים על אש קטנה עם מכסה כרבע שעה. מוסיפים את העדשים, הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים. מאדים יחד כחמש דקות. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי להסמכה קלה. סוחטים את הלימון ומערבבים.

מכינים את הבצקניות:
מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה במרקם של בלילה לפנקייק. אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים עוד מים בכף עד שזה מגיע למרקם הרצוי. נותנים לבלילה לנוח ובינתיים מרתיחים מים בסיר עם מעט שמן זית.
כשהמים רותחים מעבירים עם כף מעט מהבלילה לתוך כף גדולה עם חורים (כזו שמוציאים איתה את הצ’יפס מהשמן) ומעל הסיר עם המים נותנים לנטיפי הבצקניות ליפול דרך החורים. אם קשה להם, אפשר לעזור להם עם כף קטנה ולמעוך אותם פנימה. כשהם צפים, מחכים חצי דקה ומוציאים מהמים למגש משומן בשמן זית. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה.

(הגודל של הבצקניות יקבע לפי גודל החורים, אני אוהבת אותן קטנות ממש, כמו שקדי מרק)

מגישים בצלחת 2-3 כפות מהבצקניות ועליהן יוצקים את המרק.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content