Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
קציצות בשר ברוטב עגבניות - מתכון אליפות של אלון - חן ואלון קורן – פיתוח
קציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניות – מתכון אליפות של אלון


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

אני לא אלאה אתכם שוב בסיפורים איך כשהיינו סטודנטים אלון היה מכין לנו כל יום סיר קציצות כזה, איך שמו של הסיר יצא למרחוק והגיעו מכל קצוות השכונה לטעום הקציצות המופלאות שלו, איך הוא שמר את הסודות לעצמו והסכים להעביר אותם הלאה רק בערב אחד מאד מסויים, ורק ל2 חברים מאד קרובים במטבח הצפוף שהיה לנו אז.

היו זמנים.
מאז סיימנו את האוניברסיטה, ואלון כבר עובד בדברים רציניים.. אין לו זמן להעמיד סירים של קציצות בכל ערב, אבל המתכון הזה לא נשכח מלב.
עכשיו, כשאני עגלגלה ומתגלגלת ללדת, אני יכולה לבקש מה שבא לי, והוא כפרה עליו ימצא לזה את הזמן.
אז בשבוע שעבר ביקשתי שוב את הקציצות האלה. התחשק לי פתאום.
אז חוצמזה שזה היה מדהים לראות אותו שוב בסינר עומד מול הגז ומגלגל בשר, זה היה טירוף לאכול את זה שוב.
טעמים עדינים ומדוייקים, שהוא מעדיף להכניס לתוך פיתה עם טחינה, אבל אני אומרת לכם- תכינו אורז.

מצרכים:
מעט שמן זית
2 בצלים
3 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף (אופציונאלי)
10 עגבניות רכות לבישול
מלח, פלפל

לקציצות:
800 גרם בשר בקר טחון
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
חצי כפית מלח, בהרט, סומק, פלפל שחור, כורכום, כמון
מעט קינמון
3 כפות שמן זית
כפית סודה לשתיה

אופן ההכנה:
קוצצים את הבצלים ושמים בסוטאז’ עם שמן זית, מטגנים היטב על אש גבוהה.
קוצצים את השום ומוסיפים פנימה.
אם רוצים להוסיף פלפל חריף חותכים אותו למקטעים של 2 ס”מ ומוסיפים לסיר.
חותכים את העגבניות גס ומוסיפים לסיר.
מערבבים, מתבלים במלח פלפל, מכסים את הסיר ומשאירים ברתיחה עדינה.
מבשלים כחצי שעה עד שהעגבניות מתפרקות והרוטב מסמיך.
לקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות היטב. חושב ללוש ממש ממש טוב, ללא רחמים, עד שהבשר נהיה ממש דביק ונדבק לכם לאצבעות.
מגלגלים כדורים ומסדרים בסיר במעגלים.
בכל פעם שאתם מרגישים שנגמר לכם המקום בסיר תנערו אותו בעדינות וכל קציצה תמצא את מקומה.
מבשלים כ40 דקות וזוללים.

Print Friendly, PDF & Email

19 thoughts on “קציצות בשר ברוטב עגבניות – מתכון אליפות של אלון”

  1. מתכון היסטרי. כמה פשוט ככה טעים
    הוספתי גם חציל נימוח שהתבשל ביחד ברוטב

  2. אביה דוד

    היי חן!
    תודה על המתכונים!!
    איזה סוג בשר את ממליצה לקציצות? ואיך עושים שהם לא יתפרקו??
    תודה 🙂

  3. בתיה דוידס

    שלום חן הקציצות מעולות! רציתי לנסות להכין אותם מחזה עוף טחון. מה דעתך?

    1. חן קורן

      קציצות וחזה עוף לא הולכים ביחד, הן יצאו יבשות מאד

  4. אפשר לשים מי סןדה במקום סודה לשתייה? ואם כן, מה הכמות?

  5. שלום חן,
    אם אני מעוניינת לשלב אפונה ברוטב אני צריכה להוסיף קצת נוזלים? אם כן כמה?

  6. נשמע מעולה!
    חן אשמח לשאול, כשלשים הרבה את הבשר מנסיוני זה גורם לקציצות דחוסות כאלה. האם הסודה לשתייה נותנת לזה מענה?

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content