Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
סיר איטי של עוף, תפו"א ובצל - חן ואלון קורן – פיתוח

סיר איטי של עוף, תפו”א ובצל


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

יום אחד אני אפתח אתר חדש. אני אקרא לו “עוף, תפו”א, מלח, פלפל. ובצל”
חמישה מרכיבים שיש בכל בית, ואפשר ליצור איתם עולמות.
חמישה מרכיבים הכי פשוטים שיש,
ששוב ושוב קוראים לי לחזור אליהם.
שוב ושוב אני מוצאת את עצמי מפשירה עוף, קוצצת בצל, קולפת תפוחי אדמה ומערבבת באופן כלשהו.
גם כשאנחנו יושבים במסעדות גורמה,
גם סביב השולחן במסעדת מישלן בפאריז,
גם מול הצלחת הכי טובה בעולם,
בסופו של דבר, מה שיש לי בראש זה עוף ותפוח אדמה.
תחשבו על צ’יפס, תחשבו על כנפיים במנגל, תחשבו על שניצל, על פירה עם חמאה, על פירה עם שמן זית, תחשבו על תפוחי אדמה צלויים בתנור, עם רוזמרין, או טימין, או רק מלח, תחשבו על פרגיות חרוכות, תחשבו על תפוחי אדמה במדורה.
עם תפוח אדמה ועוף אני רגועה,
אפשר לחולל ניסים בלי להרגיש שכבר היינו בסרט הזה.

מצרכים:
2 בצלים לבנים גדולים
3-4 כרעיים מופרדים לשוק וירך (או רק שוקיים או רק ירכיים)
2-3 תפוחי אדמה
מלח גס, פלפל גרוס
שמן זית

אופן ההכנה:
קוצצים בצל ומכניסים לסוטאז, מוסיפים בערך רבע כוס שמן זית (אפשר פחות, טעים פחות).
סוגרים את הסיר ונותנים לבצל להתאדות יפה יפה על אש נמוכה.
אחרי 20-25 דקות מוסיפים את העופות עם העור כלפי מעלה.
מגבירים את האש ל5-10 דקות, ואז הופכים את העופות חזרה כשהעור כלפי מטה.
מנמיכים את האש, מתבלים במלח ופלפל גרוס מלמעלה וסוגרים את הסיר, אש נמוכה, 45.
מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות של 1 ס”מ.
מניחים מעל העופות וממשיכים לבשל, אש קטנה כ30-40 דקות.
כשתפחו האדמה מתרככים מדליקים תנור על תכנית גריל 230-250 מעלות.
כשהתנור חם מכניסים את הסיר פתוח לחלקו העליון של התנור.
חורכים את תפוחי האדמה כמה דקות טובות בכיף ומוציאים.
לבריאות.

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “סיר איטי של עוף, תפו”א ובצל”

  1. הכנתי!
    נראה אש, מריח סוף!!🔥
    רק איך מחכים עד שבת ולא אוכלים?🤔

  2. אמא’לה…. ואבא’לה. גם. 😍 אתם נהדרים !!! אבל הסיר… מאיפה משיגים סיר כזה? עם מיכסה…. אני לא משיגה.

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content