משלוחים בכל הארץ והעולם!
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 | מינימום הזמנה 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוד מתכון שאלון הכניס הביתה.
כשהיינו סטודנטים תפרנים (נכון הביטוי הזה תמיד יבוא יחד? כלומר, אין סטודנטים שהם לא תפרנים?)
הוא היה מכין לנו את הסלט הזה כל יומיים-
היינו אורזים קופסאות ולוקחים לאוניברסיטה.

זה לא מתכון מתוחכם מדי,
(ותסלחו לי אם מדי פעם אחסיר ם', היא קצת נתקעה לי במקלדת)
אבל יש בו את כל הדברים הטריים שעובדים עם פסטה:
פטריות, בצל, עגבניות, בזיליקום, זיתים, אגוזים, פטה.
(ואפשר לשים גם: פלפלים, קישוא נא פרוס דק, צנוברים קלויים או עגבניות מיובשות)

מה שכיף בסלט הזה שגם אם חסר לכם משהו מהרכיבים- זה עדיין עובד וזה עדיין מושלם.

לקיץ,
כלומר, לשבתות הקיץ הארוכות שלא נגמרות לעולם,
זה המתכון המושלם.

רכיבים:
500 גר פסטה (פנה, פוזילי, או כל מה שגדול ומתאים לכם)
כוס עגבניות שרי
חופן עלי בזיליקום רענן
סלסלת פטריות פורטבלו קטנות
חופן זיתי קלמטה (או זיתים יווניים)
חצי כוס אגוזי מלך (טבעי או קלוי)
4 גבעולי בצל ירוק
1 בצל סגול קטן
שמן זית
מלח, פלפל גרוס

אופציונאלי: מעט פטה מפוררת

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה (מרתיחים מים כף שמן זית ומעט מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהיא מוכנה), מסננים היטב, בוזקים מעט שמן זית, מערבבים בעדינות ומצננים בצד.

חותכים את עגבניות השרי לחצי לאורך
מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים (רצוי לבחור את העלים הקטנים ביותר)
פורסים את הפטריות לפרוסות דקות עם סכין חדה (כדי שבשר הפטריות יישאר רענן ולא יתקווצ'ץ')
מפרקים את בשר הזיתים מהגלעין
קוצצים דק דק את הבצל הירוק
את הבצל הסגול פורסי לפרוסות דקות

מערבבים את כל הרכיבים עם הפסטה והאגוזים, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל וזוללים קר.
אפשר לפורר גבינת פטה מלמעלה.

אגב, אפשר לבשל את פסטה מראש ולשמור במקרר.
ובשבת לחתוך את כל שאר המרכיבים ולערבב.
(אלון אומר שעדיף להכין הכל מראש כי אז הטעמים מתערבבים יותר טוב)

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן