Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
ספינג' כמו של סבתא - חן ואלון קורן – פיתוח

ספינג’ כמו של סבתא


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

היום הבנתי משהו-
תוניסאים חוגגים חנוכה כל השנה.
ספינג’, פריקסה, כפיתות, בריק… הכל מטוגן, ובשמן עמוק.
אני מחפשת לתת לכם מתכונים מטוגנים, מנסה לטגן כל דבר שזז לי במקרר ומריחה את הבית של סבתא שלי.

איך עליתי על זה?
היום התארחו אצלי לסדנת בישול חבורה של אנשים ש”לא מורגלים באכילת בצקים מטוגנים”.
בד”כ הקינוחים בסדנאות הם פטיפורים קטנים ומרעננים אחרי הארוחה הכבדה.
אבל היום, לכבוד חנוכה החלטתי להכין איתם ספינג’ (וזה אחרי שטיגנו בריק)
הם לא הבינו את הקטע, זה היה נראה להם הזוי לאכול אחרי הארוחה בצק מטוגן טבול בסירופ.
סיפרתי להם שאצלנו תוקעים ספינג’ים בסדרות עוד לפני שפותחים עיניים בבוקר.
בסוף הם שרדו את זה,
אבל כשהם הלכו הבנתי-

חנוכה זה החג של התוניסאים.
(אפרופו תוניסאים, אני לא יכולה שלא להיזכר בסרטון הקורע הזה של ניר וגלי):

https://www.facebook.com/NirveGali/videos/10154897111316901/

מצרכים:
1 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
מעט מלח
3.5 כוסות מים
מעט ברנדי (לא חובה)
שמן לטיגון

לדבש:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
חצי קלמנטינה

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה (או בידיים) לשים את כל החומרים יחד במשך כ7-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
מתפיחים את הבצק פעמיים.
מחממים שמן עמוק בסיר טיגון.
מכינים קערה עם מים. כשהשמן חם, מרטיבים את הידיים וקורצם עיגול קטן מהבצק.
משטחים אותו בעדינות עם האצבעות ויוצרים במרכזו חור.
(הבצק תופח פי 3 בערך בשמן, אז תכננו את הגודל בהתאם)
מכניסים לשמן ומטגנים משני הצדדים להשחמה יפה.

מכינים את הדבש:
בסיר קטן מניחים את כל החומרים ומביאים לרתיחה, כשכל הסוכר נמס מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ20 דק עד להסמכה קלה.

טובלים את הספינג’ים בסירופ וזוללים כשזה חם.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content