Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
עוגיות חמדת השקד - חן ואלון קורן – פיתוח

עוגיות חמדת השקד


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

מאז שהפסקתי לשתות תה עם סוכר, הפסקתי לשתות תה.
קפה בלי סוכר אני יכולה להבין, אבל תה בלי סוכר זה פשוט לא טעים.

בכל אופן, לפני כמה ימים אלון חזר מקניות עם תה שלגמרי ראוי להקדיש לו פוסט:
על האריזה כתוב: ״חמדת השקד״ אבל בכלל יש לזה טעם של ביסקוויט חמאה!!
זוכרים שהיינו טובלים פתי-בר בתה? אז כזה, רק בלי לטבול. באמת וואו.

רק תקשיבו לרשימת הרכיבים: חרובים (!), שקדים, קליפות הדרים, עולש קלוי, אוכמניות קינמון, אניס!!!

אני חושבת שמי שם בוויסוצקי שהמציא את התה הזה הוא גאון.
לחובבי התה- חוויה על חושית מובטחת.

בכל אופן, ברגע שטעמתי את התה הזה ידעתי רק דבר אחד: אני חייבת להכין ממנו עוגיות!!

אז הכנתי.
(כלומר ניסיתי 4-5 טכניקות שונות להטמעת הטעם בבצק, וזה לקח לי בערך שני בקרים שלמים שבארי בגן, אבל הכנתי!)
ועכשיו אתם חייבים.

מצרכים:

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
100+10 גרם סוכר לבן
כפית תמצית וניל איכותית
250 גרם קמח
רבע כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
2 כפות חלב
ו…… תוכן מ2.5 תיונים בטעם חמדת השקד

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות. 
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם 100 גרם סוכר ותמצית וניל במהירות גבוהה, עד לתערובת קרמית אחידה.
2. במטחנת תבלינים טוחנים את תוכן התיונים יחד עם 10 גרם סוכר לתערובת דקה (אפשר לדלג על הטחינה אבל העוגיה תצא פחות רכה ונימוחה)
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל היבשים ומוסיפים את תערובת הסוכר ותכולת התיונים.
4. מוסיפים את היבשים למיקסר תוך כדי ערבול במהירות נמוכה עד להטמעה.
5. מוסיפים 2 כפות חלב קר ומערבלים רק עד שנוצר בצק (וזהו).
6. מחלקים את הבצק לשני חלקים וכל חלד מגלגלים לגליל מהודק בקוטר 3-4 ס”מ. אם הבצק נדבק לכם מעט אפשר לקמח מבחוץ.
7. מניחים את הגלילים במגש ומקפיאים ל15 דקות.
8. בעזרת סכין חדה חותכים את הגלילים לאורך לעוגיות בעובי חצי ס”מ ומסדרים בתבנית.
9. אופים את העוגיות כ20 דקות עד להשחמה, ומצננים.

הנאה צרופה ♥

Print Friendly, PDF & Email

50 thoughts on “עוגיות חמדת השקד”

      1. אני מאוהבת במתכון הזה הכנתי כבר כמה פעמים ויצא אליפות,
        אין לנו חלב הפעם אפשר לשים משהו אחר?

  1. ניצנה כהן

    שקית התיונים היא תמיד כפולה, כשאת אומרת שקית, הכוונה כולה ?

  2. וואוו, חברה שלי הכינה והביאה לי לטעום…פשוט טעיםםם!!
    אני על בטוח הולכת להכין את המתכון הזה.
    תודה רבה

  3. יוצא מעולה!!! ואפילו יותר רך עם אבקת סוכר במקום סוכר. תודה :))

  4. הי, קיץ עכשיו וקשה למצוא את התה הזה.יש חליטה אחרת שיכולה לעבוד גם? תודה רבה ואת הורסת

  5. היי 🙂
    יעבוד לדעתך עם תה צ’אי מסאלה? (בעקרון זה סגנון תבלינים דומה, אבל מכיל גם תה שחור, אני לא יודעת אם חמדת השקד מכיל תה או שזו רק חליטה)
    תודה רבה!

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content