Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
עוף ואורז שאמא שלי מכינה כשהיא ממהרת - חן ואלון קורן – פיתוח

עוף ואורז שאמא שלי מכינה כשהיא ממהרת


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

העולם מתחלק לשניים:
אלו שבימי שישי של ילדותם היו מקרצפים את הבית ללא רחמים
ואלו שאת ימי שישי של ילדותם היו מבלים בים, בקניון, או בכל מקום אחר שהוא לא דלי ומגב.

אני משתייכת לחלק הראשון.
כל יום שישי הייתי חוזרת מבית הספר ומתחילה לנקות את הבית. מלמעלה מלטה.
לא בקטע של עבדות.
פשוט בשביל אמא שלי, כל יום שישי זה פסח.
ברמת לדפוק על המזרונים בשמש כדי שייצא האבק,
ברמת ספריי כחול על כל הרהיטים בכל החדרים בבית,
ברמת לתלות את כל השטיחים בחוץ (ואז להחזיר את כולם פנימה)
כזה.

אבא שלי תמיד היה צוחק עליה,
שגם אם שבת תכנס עוד שבוע היא תמשיך לנקות (ולבשל) עד הרגע האחרון.

אז המתכון הזה, הוא בגלל זה.
בימים שמרוב ניקיון היא היתה בלחץ על הבישולים
היא היתה מתקתקת את המתכון הזה תיק תק תוק ומכניסה לתנור עם שעון לתוך שבת.

זה מתכון של 2 דקות, כמו שאתם אוהבים
ואותי זה ממש מעיף אל הבית של ההורים שלי
כי לא משנה כמה קל להכין את זה
כשזה יוצא מהתנור (או עולה מהפלטה) אל השולחן
וזה רותח ומהביל
זה הדבר הכי מנחם שיש
כי האורז רך וסופג את כל השומן של העוף,
והבצל בתחתית חצי שרוף חצי מתוק
והעוף צלוי וזה חלום
ואם נשאר לכם קצת בתבנית-
במוצאי שבת תכניסו שוב לתנור ותנו לזה עוד חצי שעה של 180 מעלות
האורז מתייבש והופך למעדן לחובבי הז’אנר.

מצרכים:
4 כרעיים חצויים
1.5 כוס אורז
2 בצלים גדולים
4 בטטות בינוניות או 8 קטנות
שמן זית
מלח
פלפל
פפריקה

אופן ההכנה:
פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומניחים בתבנית.
שופכים מעל את האורז בשכבה אחידה
מנקים את העופות ומסדרים מלמעלה
קולפים את הבטטות ומסדרים בין העופות
בקערה קטנה שמים: רבע כוס שמן זית, 1 כף פפריקה, חצי כף מלח, כף שטוחה פלפל שחור, וחצי כוס מים.
מערבבים היטב ובעזרת כף בוזקים תיבול על העופות ועל הבטטות בצורה יסודית עד שבקערה ריקה.
מוסיפים לקערה עוד 2 כוסות מים ושופכים בעדינות בחריצים בין העופות והבטטות, בלי שזה ישטוף את התיבול מהם.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לשעתיים.
בעשרים הדקות האחרונות מורידים את הנייר ונותנים לעופות טיפה להשחים.

לבריאות.

Print Friendly, PDF & Email

52 thoughts on “עוף ואורז שאמא שלי מכינה כשהיא ממהרת”

  1. חבל שאין לך מתכון מצולם בYouTube אני אחת שחייבת לראות. יש לך מתכונים קלים תודה וחג שמח

    1. המתכון הזה כל כך פשוט להכנה שיש מצב שסרטון רק יסבך את ההבנה(:

  2. מתכון מדהים! תודה! אפשר להחליף את האורז בקינורה או בורגול? מה דעתך?

      1. כן,
        אבל פחות זמן אפיה, וקצת יותר מים על האורז, כי פרגיות לא מפרישות נוזלים כמו עוף על העצם.

  3. אם עושים עם פרגית, כמה זמן בתנור? לחתוך את הפרגית לחתיכות קטנות או להניח מעל האורז רגיל?

    1. זה פחות מתאים עם פרגיות כי הן לא עסיסיות כמו עוף שלם.
      בכל מקרה, תצטרכי להוסיף עוד מים, להניח אותן שלמות על האורז ולהכניס לתנור לשעה ורבע

  4. אם מכינים בשישי ומחממים על הפלטה לשבת בצהריים, להוסיף מים או משהו שלא יתייבש?

    1. אני חושבת שלבשל כרעיים בלי עור זה אף פעם לא נכון.
      תמיד אפשר להוריד את העור לאחר הבישול.

  5. היי חן(: תודה על המתכון! הייתי רוצה להוסיף עוד קצת תיבול, גריל עוף, קצת מייפל, ילך לדעתך? תודה!

  6. מיכל צ׳רי

    הי חן,
    יעבוד גם רק עם שוקיים? האם משהו משתנה בזמני הבישול?
    תודה!

  7. נראה מעולה! אפשר להשתמש בכל מיני ירקות כמו זוקיני וגזרים במקום חלק מהבטטות?

  8. גם אני משתייכת לקבוצה הראשונה, כיף 😉
    והולכת עכשיו להכין את המתכון לראשונה!

  9. שמעת את הצעקות שלי מחיפה עד ירושלים?

    יצא מעולה!!!!!!!!!!!!!

    שמתי 2 תפו”א 2 בטעות ו3 גזרים.

    הוספתי גם מעט גריל עוף וסילאן כי אני אוהבת שהעוף שחום.

    שמתי את הסיר בתנור ויצאתי לסידורים חזרנו כולם יחד הביתה.
    אני משכר.
    וטעם גן עדן האורז יוצא קריספי למטה מושלם!!!
    הסיר חוסל.

    עוד טיפ שלי
    לשים יותר מ2 בצלים.
    כי רבים עליהם!!!!!
    זה כל כך טעים!!!

    ח תודה רבה!!!!!!!!!♥️♥️♥️♥️♥️♥️🌈

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content