Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
עיג'ה בל כמון (קציצות כמון טריפוליטאיות) - חן ואלון קורן – פיתוח

עיג’ה בל כמון (קציצות כמון טריפוליטאיות)


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

המתכון הוא טריפוליטאי ושלא יספרו לכם אחרת.
ולמרות שאמא שלי טריפולטיאית היא מעולם לא הכינה לנו את הקציצות האלה כי היא נפלה בקסמו של המטבח התוניסאי (או שאבא שלי לא ממש הסכים לאכול משהו אחר).. אבל מה שכן, השימוש בכמון מאד נפוץ במטבח הזה, וסגולותיו ידועות.
בימים הראשונים אחרי הלידה של בארי, אמא שלי היתה מכינה לי הרבה חביתות מפוצצות כמון כי אומר שהוא עוזר ל”עניינים” להסגר.
לא יודעת אם זה עזר, אבל זה טעים ברמות.
הקציצות הללו, הם קציצות עוני, עשויות ברובן מלחם האתמול, ועשבים .כדי לשדרג הוספתי להן גם חזה עוף קצוץ אבל אפשר לגמרי לוותר עליו (זה סתם הקיבה התוניסאית שלי שלא מסוגלת לחשבו על אוכל בלי עוף או בשר).

אה, והוא מושלם לערב חנוכה, אחרי הדלקת נרות, להתקבץ יחד סביב השמן ולזלול עיג’ות.

מצרכים:
חצי כיכר לחם פועלים
4 ביצים
צרור כוסברה קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 יח’ חזה עוף קצוץ (לא טחון)
כפית מלח
כפית פלפל שחור
חצי כף כמון
חצי כף פפריקה
מעט כורכום

אופן ההכנה:
פורסים את הלחם לפרוסות עבות ומכניסים לתוך קערה עם מים, דואגים שכל הלחם יספג, ואז סוחטים היטב (היטב!).
מערבבים את כל שאר החומרים פנימה ולשים היטב עד לאיחוד מושלם.
יוצרים קציצות יפות,
מחממים שמן חצי עמוק בסיר רחב ומטגנים את הקציצות כשתי דקות משני הצדדים וזוללים.

נשיקות וחג שמח!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content