Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
פנקייק כשל"פ ממכרים (ואווריריים ושמנמנים וכל מה שטוב בפנקייק) - חן ואלון קורן – פיתוח

פנקייק כשל”פ ממכרים (ואווריריים ושמנמנים וכל מה שטוב בפנקייק)


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

הבקרים של חול המועד פסח היו האהובים עלי בילדותי:
חופש,
כל אחד קם בזמן שלו ומוצא את דרכו אל המטבח,
שם אמא שלי החרוצה (שערה תמיד 4-5 שעות יותר מכולנו)
כבר עומלת על הארוחת הצהריים,
ואז בדרך אגב היא זורקת איזה קציצה לשמן,
מן בליל של חומרי גלם שהיו לה שם קרוב והיא החליטה לערבב אותם יחד למשהו מופלא.
זה הסיפור של החג הזה- אלתורים של אוכל,
שבסופו של דבר מתגלים כגאוניים.

אני חיה מפסח לפסח,
האוכל הכי טעים בשנה הוא באמצע המדייק שלה
(או בתחילתה, תלוי מי סופר)
המון ירק, המון כבשים, המון מצות (אני חולה על מצות).

ואז אלון הגיע
והביא איתו את הפנקייקים:
בשבילו בוקר של חופש זה בוקר עם פנקייקים.
לא שאני מתלוננת או משהו,
להפך.
אבל מה עושים בפסח?

קמח טף!
שחוץ מזה שהוא בריא בטירוף ועשיר בכל חומצות האמינו שהגוף שלנו צריך הוא גם טעים ברמות- יש לו טעם אגוזי קרמלי עמוק.
והוא לא נחשב דגן, ולכן הוא כשר לפסח.
אפשר למצוא אותו בחנויות תבלינים או חנויות טבע והכי טוב לקנות בחנויות של תבלינים של העדה האתיופית.

מצרכים (8-10 פנקייקים)
1 כוס קמח טף כהה
1 כס חלב (לגרסת פרווה: חלב שקדים)
1 ביצה
3 כפות חמאה מומסת או שמן
1 כפית סודה לשתיה
3 כפות סוכר
קורט מלח
כף תמצית וניל

אופן ההכנה:
טורפים את כל המרכיבים בקערה.
מחממים מחבת על להבה בינונית ובעזרת מצקת שופכים לתוכה מהבלילה.
ברגע שהצד התחתון משחים והצד העליון מבעבע בועות – הופכים את הפנקייקים.

בתאבון אהובים.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “פנקייק כשל”פ ממכרים (ואווריריים ושמנמנים וכל מה שטוב בפנקייק)”

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content