Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
מתכון לפרגית בסילאן וסומק (עם בצל מטוגן ופירה חלומי) - חן ואלון קורן – פיתוח
פרגית בסילאן וסומק

פרגית בסילאן וסומק (עם בצל מטוגן ופירה חלומי)


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

זהו,
אני חוזרת למתכונים.
אני לא יודעת אם כל יום חמישי,
או אחד כן אחד לא.
אולי בכלל זה יקרה ביום אחר בשבוע,
אבל אני חוזרת.

יש לי פחות זמן עכשיו (ברוך ה’)
אז אולי לא תמיד תהיה תמונה יפה,
ואולי לא תמיד אצלם את כל התהליך,
אבל אני מבטיחה שתמיד תמיד אמשיך להעלות רק מתכונים סופר שווים (וקלים).

אז הבוקר אלון התעורר עם חשק לפירה
ובגלל שאתמול אכלנו שניצלים,
הבאתי פרגית.

ובגלל שבשבת אלון הכין עוף שלם בתנור עם סילאן וסומק ויצא לו היסטרי,
החלטתי להכין את הפרגית עם סילאן וסומק.
ובגלל הפירה, הוספתי גם מלא בצל לסיר.

בקיצור,
אלון כל 3 צלחות
אני 2
עמלמול 1
ובארי ושקד אכלו שניצל תירס.
(לא כי זה לא טעים, אלא כי פשוט לא נשאר)

הנה:

מצרכים:
6-8 פרגיות
3 בצלים גדולים
כף פפריקה
חצי כף סומק
כף שטוחה סילאן
מלח
פלפל שחור
שמן זית

אופן ההכנה:
פורסים את הבצל לפרוסות.
מחממים שמן זית בסיר רחב על להבה גבוהה ומטגנים את הבצל בערך 15 דקות, סיר פתוח.
בינתיים שמים בקערה את הפרגיות ומערבבים עם כל התבלינים ומעט שמן זית.
מעסים טוב טוב את הבשר
וכשהבצל מתחיל להשחים דוחפים אותו הצידה לפינה קטנה בסיר.
פרגית בסילאן וסומק
מוודאים שהאש עדין גבוהה ומניחים את הפרגיות אחת ליד השניה על הסיר הרותח.
צורבים אותן ככה 5-6 דקות והופכים.
עוד דקה צריבה לצד השני ואז מערבבים את הכל יחד.
מנמיכים את האש להכי נמוכה, סוגרים את הסיר ומבשלים כך כשעה.
לא מוסיפי םמים מבחוץ.
הבצל מתקרמל ואפשר לשים אותו על פירה.

הנה סוד לפירה הבשרי המושלם של אלון (שאני לימדתי אותו כי עד אז הוא התעקש שאין פירה מושלם בלי חמאה)-
מבשלים תפוחי אדמה טוב טוב עד שהם רכים להתפרק ממש
מועכים היטב
מוסיפים מלא שמן זית
מלח ופלפל

זהו. חשוב שתפוחי האדמה יהיו טובים.

כיף לחזור ונשיקות מירושלים.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “פרגית בסילאן וסומק (עם בצל מטוגן ופירה חלומי)”

  1. וואללה הכנתי 3 פעמים בשבועיים האחרונים 🙂 פשוט וטעים! תודה ❤️

  2. נראה מעולה, אם מכינים עם חזה עוף, כמה זמן בישול?
    מניחה זחצי שעה ייבש אותו לגמרי…

  3. היי!
    הסומק חובה פה? מניחה שכן כי הוא רשום בשם המתכון.. אבל אין לי 😅 אפשר להחליף במשהו?

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content