Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276
Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277
מה אני אגיד לכם?
יכול להיות שאני מכורה.
מה, אי אפשר שבוע אחד בלי פריקסה?
לא.
את המתכון הזה קבלתי מאמא של אורית ומיטל,
לחמניות מעולות מ- 3 מצרכים בלבד
ועשר דקות הכנה.
היא מכינה אותן כל שנה בכל המועד,
יש מי שממלא אותן כל טוב, ויש מי שסתם מורח דבש מלעלה וזולל.
זה מטוגן, זה נראה כמו פריקסה, זה מרגיש כמו פריקסה (פריך מבחוץ ורך מבפנים), וזה מושלם עם ביצה רכה, טונה והאריסה.
את כל מה שאני מכניסה לפריקסה שלי, ואת אופן ההכנה וההרכבה של הדברים תוכלו לראות פה: פריקסה תוניסאי הכי טעים שתאכלו.
ולהלן מתכון ללחמניות הכשרות לפסח של אמא של אורית ומיטל:
מצרכים (12 פריקה בינוניים):
13 מצות
2 ביצים
כפית שטוחה מלח
שמן לטיגון עמוק.
אופן ההכנה:
מפוררים את המצות לתוך קערה ומכסים במים.
מניחים בצד 10 דקות, כדי שהמצות יתרככו.
כעבור 10 דקות סוחטים היטב את המצות לתוך קערה נקיה,
מוסיפים 2 ביצים ומלח ומערבבים היטב.
יוצרים כדורים מהודקים ומועכים אותם טיפה לצורה מאורכת של פריקסה.
מחממים שמן סיר, בערך 3-4 ס”מ.
כשהשמן רותח מטגנים את הלחמניות מ2 הצדדים עד להשחמה קלה.
מצננים את הלחמניות וממלאים בכל טוב, כמו שמופיע בפוסט הזה (לחצו על הלינק).
לבריאות מתוקים, חג שמח!
חן יקרה. במצות יש גלוטן. והרבה. שימי לב, יש באתר כמה וכמה מתכונים שמתוייגים ללא גלוטן ומכילים מצות. זה עלול להיות מסוכן (שמישהו יכין ויגיד לצליאקי למשל שזה לא מכיל גלוטן!)
תודה. אשים לב(:
היי מתאים לשמור במקפיא/מקרר?
אני רוצה להכין גג 6 כאלו.תוכלי לרשום כמויות?
הי,
צריך לאכול באותו יום(:
איך מוודאים עד מתי מבשלים את הביצה שתהיה רכה ולא קשה?
מרתחים מים,
כשהם רתחו מוסיפים את הביצים בזהירות, ומודדים 6.5 דקות.
חשוב לא להכניס כמות גדולה של ביצים למים כי זה יקרר את המים מיד.
מתאים באפיה ולא בטיגון? תודה
לא(:
זה יוצא רך או קשה?
רך מבפנים וקשה מבחוץ
הכנתי היום לפיקניק ויצא מעולה! כל כך כיף לגוון את המרקם והצורה של המצות, למשהו יותר רך ועגלגל 🙂