Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
פריקסה כשר לפסח (מטורף כמה שזה טעים) - חן ואלון קורן – פיתוח

פריקסה כשר לפסח (מטורף כמה שזה טעים)


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

מה אני אגיד לכם?
יכול להיות שאני מכורה.
מה, אי אפשר שבוע אחד בלי פריקסה?
לא.

את המתכון הזה קבלתי מאמא של אורית ומיטל,
לחמניות מעולות מ- 3 מצרכים בלבד
ועשר דקות הכנה.
היא מכינה אותן כל שנה בכל המועד,
יש מי שממלא אותן כל טוב, ויש מי שסתם מורח דבש מלעלה וזולל.

זה מטוגן, זה נראה כמו פריקסה, זה מרגיש כמו פריקסה (פריך מבחוץ ורך מבפנים), וזה מושלם עם ביצה רכה, טונה והאריסה.

את כל מה שאני מכניסה לפריקסה שלי, ואת אופן ההכנה וההרכבה של הדברים תוכלו לראות פה: פריקסה תוניסאי הכי טעים שתאכלו.
ולהלן מתכון ללחמניות הכשרות לפסח של אמא של אורית ומיטל:

מצרכים (12 פריקה בינוניים): 
13 מצות
2 ביצים
כפית שטוחה מלח

שמן לטיגון עמוק.

אופן ההכנה:
מפוררים את המצות לתוך קערה ומכסים במים.
מניחים בצד 10 דקות, כדי שהמצות יתרככו.
כעבור 10 דקות סוחטים היטב את המצות לתוך קערה נקיה,
מוסיפים 2 ביצים ומלח ומערבבים היטב.
יוצרים כדורים מהודקים ומועכים אותם טיפה לצורה מאורכת של פריקסה.

מחממים שמן סיר, בערך 3-4 ס”מ.
כשהשמן רותח מטגנים את הלחמניות מ2 הצדדים עד להשחמה קלה.
מצננים את הלחמניות וממלאים בכל טוב, כמו שמופיע בפוסט הזה (לחצו על הלינק).

לבריאות מתוקים, חג שמח!

 

Print Friendly, PDF & Email

11 thoughts on “פריקסה כשר לפסח (מטורף כמה שזה טעים)”

  1. חן יקרה. במצות יש גלוטן. והרבה. שימי לב, יש באתר כמה וכמה מתכונים שמתוייגים ללא גלוטן ומכילים מצות. זה עלול להיות מסוכן (שמישהו יכין ויגיד לצליאקי למשל שזה לא מכיל גלוטן!)

  2. היי מתאים לשמור במקפיא/מקרר?
    אני רוצה להכין גג 6 כאלו.תוכלי לרשום כמויות?

    1. חן קורן

      מרתחים מים,
      כשהם רתחו מוסיפים את הביצים בזהירות, ומודדים 6.5 דקות.
      חשוב לא להכניס כמות גדולה של ביצים למים כי זה יקרר את המים מיד.

  3. הכנתי היום לפיקניק ויצא מעולה! כל כך כיף לגוון את המרקם והצורה של המצות, למשהו יותר רך ועגלגל 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content