Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276
Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277
את המתכון לפשטידה הזאת קבלתי מפאדידה.
שהיא חברה שלי והיא גם אלופת העולם בפשטידות ובעוגות בחושות.
מאז שהוא אצלי הוא מתחיל לרוץ בין כולם.
וכשאני אומרת ‘כולם’- אני מתכוונת כל האמהות הדתיות שהיו בסביבתי וחיפשו פשטידה טובה שהיא גם פרווה לאחת מסעודת השבת (וחמותי, שמאז הספיקה לשדרג את המתכון עם שמנת חמוצה וקצת גבינות)
מדי כמה חודשים אני מקבלת הודעה מאמא שלי או מחברה “שלחי לי שוב את המתכון של הפשטידה הטעימה ההיא”
אז אני לא יודעת איך זה קרה שרק עכשיו אני מעלה את המתכון הזה כי הוא באמת נכס,
לא בגלל שמאד מאד קל להכין אותו (החלק הכי מורכב זה לקלף בטטות)
אלא גם בגלל שהוא פשוט מעולה,
טעמים עדינים ומתוקים של בטטה ובצל-
פשטידה שילדים טורפים בלי לשים לב.
כל הטריק במתכון הזה הוא שאת הבטטות פשוט מקלפים עד תום, כלומר-
מקלפים את הקליפה החיצונית וזורקים לפח
ואז ממשיכים לקלף אותה לקליפות דקות לתוך קערה עד שהיא נגמרת.
(הסופים תמיד מעצבנים, אפשר לוותר עליהם או לקצוץ אותם דק עם סכין)
בגלל שהפרוסות דקות דקות הן משתלטות על כל הפשטידה בצפיפות וזה מוסיף לרכות ולטעם.
עכשיו 2 דברים חשובים:
1) אפשר לאפות את הפשטידה בתבניות מאפינס אישיות, ואז לקצר את זמן האפיה ב10 דקות.
2) אפשר במקום בטטה לגרד 6-8 קישואים קטנים, לסחוט טוב טוב ולהוסיף לבלילה.
מצרכים (ל-2 תבניות אנגליש קייש)
1 בצל לבן גדול
3 בטטות גדולות
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
4 ביצים
רבע כוס שמן זית
רבע כוס מים
1 כף מיונז
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן זית עד לריכוך והזהבה. מצננים.
מקלפים את הבטטות, זורקים את הקליפות החיצוניות לפח וממשיכים לקלף עד סופן.
בקערה מערבבים:
קמח, אבקת אפיה, ביצים, שמן זית, מים, מיונז, פטרוזיליה, כוסברה, מלח ופלפל.
טורפים היטב היטב עד שאחיד.
מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים שוב.
מוסיפים את קליפות הבטטה ומערבבים לאיחוד.
(זה ירגיש לכם כאילו יש יותר מדי בטטה ביחס, אל תדאגו).
מעבירים את הבלילה ל2 תבניות אנגליש קייש ומכניסים לתנור ל50-60 דקות.
אם החלטתם ללכת על תבניות מאפינס- אופים 40 דקות בלבד.
ולא לשכוח לשלוח לי תמונות!
נשיקות
איך השדרוג עם שמנת וגבינות?
נשמע מדהים. נסי שמנת חמוצה(:
תודה!!
הכנתי לחג ויצא פשוט מעולה!
וכל כך פשוט להכנה!
תודה רבה!!!
תודה רבה מעין!
היי חן, אפשר להחליף או להוסיף ירקות מעבר לבטטה?
כן, פטריות, בצל כרישה קישואים
להוסיף שמנת או כתחליף לאחד המרכיבים?
להוסיף(:
אם אני רוצה אינגליש קייק 1, פשוט לעשות חצי כמות מהכל או שיש שינויים? ויהיה נורא אם לא אשים כוסברה ופטרוזיליה? תודה!
בדיוק חצי(:
לא נורא בכלל..
יוצא מושלם!!
מאז שהכנתי את זה שבת אחת, אני לא יכולה להפסיק להכין..
אני מוסיפה פיטריות שמפיניון טריות שאני קורעת ביידים, וזה אלוף!
ממליצה בטרוף!
תודה רבה לאה! ממש משמח אותי לקרוא(:
הי! אפשר להוריד את המיונז?
ואם כן- צריך משהו במקומו?
אפשר בלי שום בעיה!
ואוו יצא לי פשוט מדהים! אחלה מתכון, תודה:)
איזה כיף! תודה שחזרת לספר(:
הי,אפשר לקבל תחליף למיונז? לא משתמשים אצלנו..יש משהו אפשרי במקום?
פשוט להשמיט את המיונז.
היי, האם אפשר להקפיא את הפשטידה?
כן
בשתי מילים , טעים סוף !!
תודה וחתימה טובה
תודה ממש!
אפשר קמח חומוס או עדשים במקום קמח לבן?
שווה לנסות(: הקמח פה רק על תקן מייצב וסופח נוזלים.
היי אם רוצים במקום 2 תבניות אינגליש קייק אחת עגולה על איזה קוטר ללכת?
20-22
וואו יצא מטורף!!!! תודה רבה חן!!
לבריאות מהממת! תודה רבה
אפשר קורנפלור במקום קמח?
כן(:
הכנתי הוספתי שמנת חמוצה וקצת גאודה מגורדת
יצא ממש טוב.
תודה רבה שחזרת לספר(:
אם אני עושה הכל בתבנית מרובעת אחת במקום בשתי אינגליש קייק, לכמה זמן להכניס לתנור?
עד שהיא יציבה וזהובה(:
היי חן 🙂
זה 180 מעלות על טורבו או רגיל?
תודה רבה,
קורין
אצלי תמיד תמיד רגיל, אלא אם מצוין טורבו(:
תודה רבה שמצאתי את האתר שלכם, הכנתי ועכשיו הפשיטדה בתנור, תודה רבה
תודה לך! לבריאות(:
עם מה אפשר להחליף את המיונז?
פשוט להשמיט
זה יעבוד עם תחתית בצק פריך פשוט (על בסיס שמן)?
כן
אפשר להכין עם קמח קוסמין מלא או קמח מלא במקום קמח רגיל? או שזה פוגע בטעם?
יצא מעולה!
היי חן
האם חובה להכניס אבקת אפיה?
כן, אחרת זה יוצא צפוד.
אני רוצה להכין את הפשטידה למשלוח מנות, האם יתאים שאכין יומיים לפני ואשמור בקירור?
אני רוצה שתהיה להן אפשרות להקפיא אם יצטרכו.
כן(:
וואוו יאמי יאמי יאמי
לבריאות(:
אפשר להפחית את כמות השמן?
תמיד(:
איך אפשר להכין לפסח?
הכנתי לפסח עם קורנפלור יצא טעים מאוד .תודה
לבריאות(:
אמאל’ה איך טעים. מסוג המתכונים שברגע שנכנסים למטבח הם לא עוזבים והלוואי שיעזרו גם הלאה לדורות הבאים. תודה!!!
לבריאות(:
אבקת אפייה את מתכוונת לשקית שלמה? על כוס קמח?
כן
תודה על המתכון. יצא מצוין
לבריאות
היי, רוצה להכין לטיול. אפשר להגיש קר?
בטח
אפשר להכניס גם גבינות קשות?
בטח
הי, הכנו את זה פעם כמו במתכון ויצא מעולה! חשבנו לנסות הפעם לאפות את זה על בסיס של קיש, יכול להצליח? איך כדאי להכין את הבסיס? צריך לזה אפייה עיוורת?
בעיקרון זו פשטידה שעומדת בזכות עצמה. בצק של קיש (קלתית) מאפשרת מילוי נוזלי יותר.
עשיתי קצת שינויים. הוספתי חצי גביע שמנת חמוצה, חופן גבינה צהובה מגורדת ועירית. יצא ממש טעים! תודה על המתכון