Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
פשטידת בטטה ובצל מטוגן רכה ומתוקה ואפילו פרווה! - חן ואלון קורן – פיתוח

פשטידת בטטה ובצל מטוגן רכה ומתוקה ואפילו פרווה!


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

את המתכון לפשטידה הזאת קבלתי מפאדידה.
שהיא חברה שלי והיא גם אלופת העולם בפשטידות ובעוגות בחושות.

מאז שהוא אצלי הוא מתחיל לרוץ בין כולם.
וכשאני אומרת ‘כולם’- אני מתכוונת כל האמהות הדתיות שהיו בסביבתי וחיפשו פשטידה טובה שהיא גם פרווה לאחת מסעודת השבת (וחמותי, שמאז הספיקה לשדרג את המתכון עם שמנת חמוצה וקצת גבינות)
מדי כמה חודשים אני מקבלת הודעה מאמא שלי או מחברה “שלחי לי שוב את המתכון של הפשטידה הטעימה ההיא”

אז אני לא יודעת איך זה קרה שרק עכשיו אני מעלה את המתכון הזה כי הוא באמת נכס,
לא בגלל שמאד מאד קל להכין אותו (החלק הכי מורכב זה לקלף בטטות)
אלא גם בגלל שהוא פשוט מעולה,
טעמים עדינים ומתוקים של בטטה ובצל-
פשטידה שילדים טורפים בלי לשים לב.

כל הטריק במתכון הזה הוא שאת הבטטות פשוט מקלפים עד תום, כלומר-
מקלפים את הקליפה החיצונית וזורקים לפח
ואז ממשיכים לקלף אותה לקליפות דקות לתוך קערה עד שהיא נגמרת.
(הסופים תמיד מעצבנים, אפשר לוותר עליהם או לקצוץ אותם דק עם סכין)
בגלל שהפרוסות דקות דקות הן משתלטות על כל הפשטידה בצפיפות וזה מוסיף לרכות ולטעם.

עכשיו 2 דברים חשובים:
1) אפשר לאפות את הפשטידה בתבניות מאפינס אישיות, ואז לקצר את זמן האפיה ב10 דקות.
2) אפשר במקום בטטה לגרד 6-8 קישואים קטנים, לסחוט טוב טוב ולהוסיף לבלילה.

מצרכים (ל-2 תבניות אנגליש קייש)
1 בצל לבן גדול
3 בטטות גדולות
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
4 ביצים
רבע כוס שמן זית
רבע כוס מים
1 כף מיונז
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן זית עד לריכוך והזהבה. מצננים.
מקלפים את הבטטות, זורקים את הקליפות החיצוניות לפח וממשיכים לקלף עד סופן.
בקערה מערבבים:
קמח, אבקת אפיה, ביצים, שמן זית, מים, מיונז, פטרוזיליה, כוסברה, מלח ופלפל.
טורפים היטב היטב עד שאחיד.
מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים שוב.
מוסיפים את קליפות הבטטה ומערבבים לאיחוד.
(זה ירגיש לכם כאילו יש יותר מדי בטטה ביחס, אל תדאגו).

מעבירים את הבלילה ל2 תבניות אנגליש קייש ומכניסים לתנור ל50-60 דקות.
אם החלטתם ללכת על תבניות מאפינס- אופים 40 דקות בלבד.

ולא לשכוח לשלוח לי תמונות!
נשיקות

Print Friendly, PDF & Email

68 thoughts on “פשטידת בטטה ובצל מטוגן רכה ומתוקה ואפילו פרווה!”

  1. אם אני רוצה אינגליש קייק 1, פשוט לעשות חצי כמות מהכל או שיש שינויים? ויהיה נורא אם לא אשים כוסברה ופטרוזיליה? תודה!

  2. יוצא מושלם!!
    מאז שהכנתי את זה שבת אחת, אני לא יכולה להפסיק להכין..
    אני מוסיפה פיטריות שמפיניון טריות שאני קורעת ביידים, וזה אלוף!
    ממליצה בטרוף!

  3. היי אם רוצים במקום 2 תבניות אינגליש קייק אחת עגולה על איזה קוטר ללכת?

  4. אם אני עושה הכל בתבנית מרובעת אחת במקום בשתי אינגליש קייק, לכמה זמן להכניס לתנור?

  5. אושרת הררי כספי

    תודה רבה שמצאתי את האתר שלכם, הכנתי ועכשיו הפשיטדה בתנור, תודה רבה

  6. אפשר להכין עם קמח קוסמין מלא או קמח מלא במקום קמח רגיל? או שזה פוגע בטעם?

  7. אני רוצה להכין את הפשטידה למשלוח מנות, האם יתאים שאכין יומיים לפני ואשמור בקירור?
    אני רוצה שתהיה להן אפשרות להקפיא אם יצטרכו.

  8. אמאל’ה איך טעים. מסוג המתכונים שברגע שנכנסים למטבח הם לא עוזבים והלוואי שיעזרו גם הלאה לדורות הבאים. תודה!!!

  9. הי, הכנו את זה פעם כמו במתכון ויצא מעולה! חשבנו לנסות הפעם לאפות את זה על בסיס של קיש, יכול להצליח? איך כדאי להכין את הבסיס? צריך לזה אפייה עיוורת?

    1. בעיקרון זו פשטידה שעומדת בזכות עצמה. בצק של קיש (קלתית) מאפשרת מילוי נוזלי יותר.

  10. עשיתי קצת שינויים. הוספתי חצי גביע שמנת חמוצה, חופן גבינה צהובה מגורדת ועירית. יצא ממש טעים! תודה על המתכון

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content