Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
פתיתים אנטיפסטי - חן ואלון קורן – פיתוח

פתיתים אנטיפסטי


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

אלון אחראי על ניקיון המקרר בבית.
מה זאת אומרת אחראי? הוא דואג להגיד לי בכל פעם שהמקרר מתחיל להתבלגן. או אם הוא עמוס מדי, או אם יש ירקות שצריך לזרוק.
כמו הבוקר, הוא אמר לי “יש כל מיני ירקות במקרר שצריך לזרוק, תעשי שם סיבוב”.
קמתי, הנקתי, הרדמתי, התקלחתי ואז הלכתי למקרר.
חיפשתי את ה”ירקות שצריך לזרוק” וחוץ מ4 קישואים שהיו לגמרי בסדר, רק לא יפים ורעננים כמו שאנחנו רגילים- לא מצאתי כלום.

הנחתי שהוא מתכוון לקישואים,
אבל כאב לי לזרוק אותם, אז החלטתי להכין ארוחת צהריים בנושא קישואים.
ובגלל שיום ראשון היום היה לי ברור שזה יהיה פתיתים.

אז הנה  מה שיצא, הכנסתי גם בצל שרוף (מי שמפחד מבצל שרוף שיעבור מתכון), ותפוחי אדמה חרוכים והרי לנו ארוחת צהריים.
אלון חזר הביתה לפני כמה דקות ישר לסיר, הוא בלע כמה כפות ושאל “מי נתן לך את ההשראה למתכון הזה?” (:

מצרכים:
4 קישואים לא כל כך יפים (צוחקת)
2 תפו”א יפיים ונקיים עם הקליפה
2 בצלים סגולים בינוניים
1.5 כוס פתיתים
רבע כוס שמן קנולה
מלח
פלפל

אופן ההכנה: 

בסוטאז’ רחב מחממים את השמן.
פורסים את הבצל לפלחים וכשהשמן חם מוסיפים אותו פנימה.
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים פנימה.
“מטגנים” כך על אש גבוהה כ10 דקות עד שהבצל משחים יפה ותפוחי האדמה נחרכים.
חותכים את הקישואים למקלות ומוסיפים פנימה, חורכים גם אותם כמה דקות.
מוסיפים את הפתיתים ומנמיכים את האש (לפני שתוסיפו אותם בדקו שתפוחי האדמה כבר רכים).
מערבבים ומבשלים ככה 4-5 דקות, עד שהפתיתים מעט נקלים.
מוסיפים 2 ורבע כוסות מים, מערבבים וסוגרים את הסיר.
מבשלים על אש בינונית כעשר דקות עד שהפתיתים מוכנים (לא לערבב תוך כדי!)

לבריאות (:

Print Friendly, PDF & Email

1 thought on “פתיתים אנטיפסטי”

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content