Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
קינוח לבוקר פסח: עוגת גבינה פירורים כמו של פעם - חן ואלון קורן – פיתוח

קינוח לבוקר פסח: עוגת גבינה פירורים כמו של פעם


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

כי עם כל הכבוד לקינוח הפרווה של ערב החג,
צריך גם משהו חלבי לבוקר, ליד הקפה, לפני שמדליקים את המנגל והופכים שוב בשריים לנצח.

את העוגה הזאת הכנתי לפני שנתיים עם בארי, בערך דקה לפני שנכנס החג.
יש מצב שאחרי עוגת שמרים, הבאה האהובה עלי היא גבינה פירורים, בדיוק כזאת:
רכה רכה ושמנתית עם פירורים שחומים כל כך מפוררים שלא מצליחים להעביר בחתיכה יפה לצלחת.
זו בכלל עוגה שאוכלים עם כפית,
חוצבים בה ומיישרים, ככה עד שהיא נגמרת בלי ששמנו לב.
אז כזאת.

ואגב, אם לא הייתי אומרת לכם שהיא “כשרה לפסח”- אתם לא הייתם מרגישים.
הקראמבל כל כך עדין ומשתלב נהדר עם הקרם הרך.
אם תרצו, יש גרסא נוספת לקראמבל כשר, במתכון הקודם, רק תחליפו את שמן הקוקוס בחמאה.

בכל אופן, רבע שעה עבודה גג ויש לכם את זה:

מצרכים (לתבנית עגולה קוטר 22-24 או תבנית מרובעת בהתאמה):

לקראמבל:
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
140 גרם קמח מצה
60 גרם קורנפלור
130 גרם סוכר
40 גרם אגוזי לוז קצוצים (אופציונאלי)

לקרם הגבינה:
250 גרם גבינת שמנת
100 גרם גבינת סקי 9%
40 גרם אבקת סוכר
גרידה מחצי לימון
1 שמנת מתוקה להקצפה, קרה.

אופן ההכנה:
מכינים את הקראמבל:
מחממים תנור ל180 מעלות,
שמים את כל החומרים בקערה ומפוררים עם הידיים לתערובת פירורית אחידה.
מסדרים את הקראמבל בתבנית ומכניסים לתנור ל15-20 דקות או עד שהפירורים מזהיבים יפה.
(שימו לב- מאד יכול להיות שהפירורים יהפכו למשטח אחד גדול. אל דאגה- כשזה משחים הוציאו מהתנור ופוררו עם מזלג לפירורים אחידים ודקים)
מצננים.

מכינים את הקרם:
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את כל מרכיבי הקרם פרט לשמנת המתוקה, לתערובת אחידה.
מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי הקצפה על מהירות בינונית-גבוהה
ומקציפים כ4-5 דקות עד לקרם יציב אך רך.
(זה צריך להיות יציב עדין, לא כמו מרנג).

מרכיבים את העוגה (אפשר גם בכוסות אישיות):
פירורים למטה, קרם גבינה באמצע, ושכבה נוספת של פירורים מלמעלה.

Print Friendly, PDF & Email

42 thoughts on “קינוח לבוקר פסח: עוגת גבינה פירורים כמו של פעם”

    1. בגבינת שמנת 250 ג הכוונה ל250 מ”ל – כגביע
      וכך גם בסקי קצת מחצי גביע?

      והאם במקום אגוזי לוז ניתן לשים קוקוס ?

      1. חן קורן

        מ”ל זה מידות של נוזלים.
        גבינת שמנת לא נמדדת במל.
        צריך לשקול.
        לגבי הקוקוס- ודאי.

  1. האם גבינת שמנת נפוליאון זה בסדר?
    והאם שמת ג’לטין או שאפשר לחלץ אותה מהעוגה והיא לא תקרוס? (,אני רואה לפי התמונה שהיא עומדת יפה השאלה זה עם זה עם ג’לטין)

    1. חן קורן

      נפוליאון זה מעולה.
      אין גלטין בעוגה, פה היא קפואה, אבל מחזיקה יפה גם לאחר הפשרה

  2. היי כמה ימים העוגה טובה במקרר?
    ואפשר להקפיא?
    תודה!
    מוריה

  3. האם אפשר להוסיף אגוזים/שקדים במקום הקמח מצה? לטובת מי שגם לא אוכל שרויה?!

  4. שלום. האם את יכולה לכתוב את הכמויות בכוסות/ כפות ולא בכרמים?

  5. אפשר המרה לכוסות?
    140 גרם קמח מצה
    60 גרם קורנפלור
    130 סוכר
    כמה זה בערך? בכוס חדפ או כוס רגילה של 200 מ”ל.
    תודה!

  6. תודה רבה על מתכון שעושה חשק..אפשר לקבל כמויות בכוסות של הקמח, קורנפלור, סוכר ואגוזים? לא מבינה בגרמים..

  7. הי חן, האם אפשר איכשהו להסתדר בחלק של הגבינה עם שמנת מתוקה אחת וגבינה לבנה רגילה 5%? ואם כן, איזו כמות לדעתך? (מנסה לחסוך יציאות מיותרות לסופר בימים האלו:/)

  8. אני שמה בתערובת הגבינות:
    500 גרם גבינה לבנה
    1 שמנת חמוצה 27%
    5 כפות סוכר
    1/2 כוס חלב
    2 שמנת מתוקה
    פודינג וניל

    מקציפים שמנת מתוקה פודינג וחלב, בקערה נפרדת מערבבים את יתר המרכיבים ומקפלים אותם בעדינות יחד עם מה שהקצפת.
    זו יוצאת כמות גדולה יחסית.

  9. בין העוגות הטעימות שטעמתי. וקיבתי תעיד שטעמתי הרבה.😆

    מאמצת אותה גם לאחרי פסח

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content