Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
קינוח תותים ושטרויזל אגוזי לוז - חן ואלון קורן – פיתוח

קינוח תותים ושטרויזל אגוזי לוז


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

כשמדובר בתותים, יש לי בעיה.
אני תמיד ארצה אותם עם קרם גבינה ואגוזי לוז.
זה החיבור האולטימטיבי מבחינתי.
אין יותר טוב מזה.
גם לא תותים עם פיסטוק.
ולכן, כל קינוחי התותים שתקבלו ממנו יהיו אחים ודומים זה לזה.
נתחיל?

מצרכים:
לקרם גבינה:
350 גרם גבינת שמנת
200 גרם גבינת סקי 9%
60 גרם אבקת סוכר
גרידה מחצי לימון
כפית תמצית וניל טובה
400 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה

לשטרויזל:
60 גרם אגוזי לוז לא קלויים
130 גרם קמח
120 גרם חמאה קרה, קוביות
80 גרם סוכר

תותים

אופן ההכנה:
מתחילים בשטרויזל: במעבד מזון טוחנים היטב את האגוזים. מוסיפים את שאר המצרכים ומפעילים בפולסים עד ליצירת בצק פירורי. מעבירים את הפירורים לתבנית אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, לכ15 דקות או עד שהפירורים משחימים ומזהיבים יפה.
(אם אין לכם מעבד מזון, אז תקנו אגוזי לוז טחונים ותערבבו את הבצק לפירורי בידיים, תשתדלו בזריזות כדי שהחמאה לא תתחמם ותימס).
מצננים את השטרויזל היטב ומכינים את הקרם: במיקסר מערבלים במהירות נמוכה את כל החומרים פרט לשמנת המתוקה, עד לאיחוד.
מגבירים את המהירות ומוסיפים את השמנת המתוקה בזרם דק לתוך המיקסר.
מקציפים עד לקבלת קרם יציב אך רך. חשוב לא להקציף יותר מדי, כדי שהקרם ישאר חלק ונעים.

חותכים את התותים לקוביות או למקלות ומרכיבים בשכבות.
אופציה 1: להתחיל בתותים, ואז קרם ומלמעלה שטרויזל- היתרון של המבנה הזה הוא שהשטרוזיל נשאר פריך לאורך זמן, החיסרון הוא שהתותים לפעמים מגירים מעט נוזלים בתחתית.
אופציה 2: להתחיל בשטרויזל, ואז קרם ולסיים בתותים- היתרון הוא שהתותים נשארים יציבים ויפים, החסרון הוא (אני אוהבת את החסרון הזה, אלון פחות) שהשטרויזל טיפה מקבל לחות ומתרכך.

אפשר לבנות את השכבות בכוסות כקינוחים אישיים ולא כעוגה גדולה.

Print Friendly, PDF & Email

1 thought on “קינוח תותים ושטרויזל אגוזי לוז”

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content