משלוחים בכל הארץ והעולם!
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 | מינימום הזמנה 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קציצות דגים של אלון

בעקרון, אלון לא אוהב דגים טחונים.. חוץ מבשר טחון הוא לא אוהב שום דבר טחון.
הוא לא מבין למה צריך לטחון משהו שעובד מצויין כשהוא לא טחון?
יש יותר טעים ומהיר מנתחים של עוף? למה לטחון?
ככה גם עם דגים- הכי כיף בעולם זה לצלות דג שלם, בתנור או על המנגל, ואז לקלף ממנו את העור ולשלוף נתחים גדולים עסיסיים.
אני מבינה את זה,
ובכל זאת, אני חולה על קציצות דגים (וגם על קציצות פרגית- מתכון מהמם תמצאו פה).
אז כל פעם שאני מזמינה דגים אני מכניסה לרשימה גם קילו או שניים של תערובת דגים קצוצים ומקווה שאלון יסכים להכין לי קציצות.
אגב, כלל חשוב מאד-
עדיף תמיד לקצוץ את הדגים ולא לטחון. זה שומר על הקציצות עסיסיות וגם נותן חוויה שהיא איפשהו באמצע, בין הנתחים לטחון. כמו נתחים קטנים מחוברים יחד.

ועוד כלל חשוב-
לא משנה אם טחנתם או קצצתם,
לושו טוב. זה לא בשר, אז לא צריך לפרק לעיסה את הצורה, אבל חשוב ללוש טוב כדי לרכך את הדג ולחבר את כל הטעמים יחד.

ודבר אחרון- אם לא בא לכם קציצות, או אם יש לכם במקרה במקפיא פילטים של דג אחר- אתם יכולים להכין את הרוטב כמו שהוא ופשוט לבשל בו פילטים או סטייקים של דג.

זהו, מוכנים?

מצרכים:
500 גרם דג קצוץ (אני אוהבת לעבוד עם מוסר ים, ואפשר לערבב גם דניס, לוקוס, מה שאוהבים)
מלח, פלפל
גרידה מחצי ליים (או לימון)
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
מעט נענע קצוצה
רבע כוס שמן זית

לרוטב:
1 בצל
20 עגבניות שרי (כל צבע וכל סוג שיש)
2 עגבניות רגילות
2 תפוחי אדמה
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים היטב היטב את הדגים, התבלינים, הירק ושמן הזית. מערבבים היטב אבל, לא להתעצל.
מניחים בצד ובינתיים מכינים את הוטב:
קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב עם שמן זית (בנדיבות שמן זית).
כשמשחים, מזיזים את הבצל הצידה.
חוצים את העגבניות שרי לחצי לאורך, ואת העגבניות הגדולות לרבעים לאורך ומניחים עם הצד הפתוח כלפי השמן.
כשהעגבניות מתחילות להחרך ולהתרכך מערבבים ומועכים אותן מעט עם כף עץ.
מוסיפים כוס מים ומבשלים על אש נמוכה. מתבלים במלח ופלפל.
קולפים את תפוחי אדמה וחותכים לאורך, מבשלים בתוך הרוטב בסיר סגור עד לריכוך, במידת הצורך מוסיפים מים.
מגלגלים קציצות מהדגים ומבשלים ברוטב, מנענעים את הסיר מצד לצד בעדינות כך שכל קציצה תמצא את מקומה ברוטב.
מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כחצי שעה ברתיחה עדינה.

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן