Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
קציצות דגים של אלון - חן ואלון קורן – פיתוח
Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

קציצות דגים של אלון


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

בעקרון, אלון לא אוהב דגים טחונים.. חוץ מבשר טחון הוא לא אוהב שום דבר טחון.
הוא לא מבין למה צריך לטחון משהו שעובד מצויין כשהוא לא טחון?
יש יותר טעים ומהיר מנתחים של עוף? למה לטחון?
ככה גם עם דגים- הכי כיף בעולם זה לצלות דג שלם, בתנור או על המנגל, ואז לקלף ממנו את העור ולשלוף נתחים גדולים עסיסיים.
אני מבינה את זה,
ובכל זאת, אני חולה על קציצות דגים (וגם על קציצות פרגית- מתכון מהמם תמצאו פה).
אז כל פעם שאני מזמינה דגים אני מכניסה לרשימה גם קילו או שניים של תערובת דגים קצוצים ומקווה שאלון יסכים להכין לי קציצות.
אגב, כלל חשוב מאד-
עדיף תמיד לקצוץ את הדגים ולא לטחון. זה שומר על הקציצות עסיסיות וגם נותן חוויה שהיא איפשהו באמצע, בין הנתחים לטחון. כמו נתחים קטנים מחוברים יחד.

ועוד כלל חשוב-
לא משנה אם טחנתם או קצצתם,
לושו טוב. זה לא בשר, אז לא צריך לפרק לעיסה את הצורה, אבל חשוב ללוש טוב כדי לרכך את הדג ולחבר את כל הטעמים יחד.

ודבר אחרון- אם לא בא לכם קציצות, או אם יש לכם במקרה במקפיא פילטים של דג אחר- אתם יכולים להכין את הרוטב כמו שהוא ופשוט לבשל בו פילטים או סטייקים של דג.

זהו, מוכנים?

מצרכים:
500 גרם דג קצוץ (אני אוהבת לעבוד עם מוסר ים, ואפשר לערבב גם דניס, לוקוס, מה שאוהבים)
מלח, פלפל
גרידה מחצי ליים (או לימון)
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
מעט נענע קצוצה
רבע כוס שמן זית

לרוטב:
1 בצל
20 עגבניות שרי (כל צבע וכל סוג שיש)
2 עגבניות רגילות
2 תפוחי אדמה
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים היטב היטב את הדגים, התבלינים, הירק ושמן הזית. מערבבים היטב אבל, לא להתעצל.
מניחים בצד ובינתיים מכינים את הוטב:
קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב עם שמן זית (בנדיבות שמן זית).
כשמשחים, מזיזים את הבצל הצידה.
חוצים את העגבניות שרי לחצי לאורך, ואת העגבניות הגדולות לרבעים לאורך ומניחים עם הצד הפתוח כלפי השמן.
כשהעגבניות מתחילות להחרך ולהתרכך מערבבים ומועכים אותן מעט עם כף עץ.
מוסיפים כוס מים ומבשלים על אש נמוכה. מתבלים במלח ופלפל.
קולפים את תפוחי אדמה וחותכים לאורך, מבשלים בתוך הרוטב בסיר סגור עד לריכוך, במידת הצורך מוסיפים מים.
מגלגלים קציצות מהדגים ומבשלים ברוטב, מנענעים את הסיר מצד לצד בעדינות כך שכל קציצה תמצא את מקומה ברוטב.
מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כחצי שעה ברתיחה עדינה.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content