Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276
Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277
אתמול אני ואלון יצאנו לפסקדו, לאכול דגים.
כמה שעות לפני כן הכנתי ארוחת ערב לילדים- קציצות פירה עם ירק.
אלון חזר מהעבודה ואכל קציצה,
הלך לסלון, הוריד נעליים, חזר למטבח ואכל עוד קציצה.
נשאר ליד הגז, ולקח אחת נוספת.
אמרתי לו “המותק, אתה זוכר שאנחנו יוצאים היום נכון? תפסיק לאכול”.
והוא ענה “אם לא תכיני כפיתות כאלה טעימות אני לא אוכל”
זה לא כפיתות.
התווכחנו על זה, אבל זה לא כפיתות.
כשאני מכינה כפיתות אני יושבת כל הבוקר, להמליח את הירק, לסחוט אותו, לקצוץ, לגרד בצל (החלק השנוא עלי בעולם), לסחוט לחם יבש, לכתוש שום וכו’..
ואת הקציצות האלה הכניתי ב20 דקות, אז זה לא כפיתות.
אבל זה טעים כמו כפיתות.
מצרכים:
3 תפוא בינוניים
חופן פטרוזליה
חופן כוסברה
מעט שמיר
4 גבעולי בצל ירוק
2 ביצים
חצי כוס סולת
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה היטב, מקלפים ומועכים לפירה.
קוצצים את כל הירק ומוסיפים.
מוסיפים ביצים, סולת ותבלינים ומערבבים היטב.
מחממים את השמן,
מקבבים קציצות בידיים רטובות ומטגנים עד להשחמה יפה.
סוחטים מעט לימון וזוללים.
חג שמח אהובים!
נראה מעולה, יש אפשרות לאפות?
פחות מתאים למתכון הזה..
הי מהממת!
יש מצב לעשות אותן בתנור?
אם כן, מה לשנות?
תןדה ?
פחות מתאים במתכון הזה..
שלום
רציתי לדעת אם אפשר לאפות במקום לטגן ואם לא אז באיזה שמן הכי כדאי ובריא?
תודה.
ליאת.
פחות מתאים למתכון הזה..
שלום חן,
הבן שלי טבעוני. יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום הביצים?
לוותר עליהן לגמרי
תחליף לסולת יש ?
קמח מצה
נראה מעולה! מתאים לדעתך גם לחימום קל על הפלטה? (בשבת בבוקר נגיד)
לגמרי. אם מרגיש יבש מדי להוסיף קצת מים..