Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
תבשיל דגים שלא תצליחו להפסיק לנגב - חן ואלון קורן – פיתוח

תבשיל דגים שלא תצליחו להפסיק לנגב


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

איפה שהוא, רחוק בזיכרון שלי, יש מגירה שקוראים לה “מרק דגים”.

אני יודעת שסבתא שלי מעולם לא הכינה כזה מרק, וגם לא אמא שלי, ובכל זאת- מתישהו בילדותי אכלתי מרק דגים, וזיכרוני אומר לי שהוא היה טעים להפליא!

כמעט בכל בוקר, כשאני מתכננת מה אכין לארוחת צהריים, מתחשק לי מרק דגים. אבל יש משהו בריריות של דג שחוסם אותי מלנסות לשחזר את המנה. אין דבר שאני אוהבת לאכול יותר מדגים, בכל וריאציה (חוץ מהדבר העגול עם הגזר מעל שאני מנועה מלהגיד את שמו), ובכל זאת, אני מרגישה שיש לי עוד הרבה מה לשחות בים הדגים הגדול הזה עד שאגיע אל הבינה הנצרכת עבור הכנת מרק דגים.

בינתיים, בדרך לשם, הכנתי תבשיל דגים (שזה כמו מרק דגים, רק בלי המרק). וואו, זה תבשיל כל כך יפה ומנחם שאי אפשר להפסיק לאכול. אתם הולכים להתמכר.

את התבשיל הכי טוב לאכול עם לחם פועלים שקצת חיממתם בתנור (לא במיקרו, הסבלנות משתלמת), ככה לנגב עוד ביס ועוד ביס, מהרוטב, עם דג, בלי דג, עם בצל או עגבנייה עד שהצלחת נקייה ברמה שאפשר להחזיר אותה לארון. עם לחם פועלים זה גן עדן, אבל אפשר גם לאכול את התבשיל עם אורז או פתיתים (בהמשך פוסט על החיבור המוצלח בין דג ופתיתים).

 

תבשיל דגים:

1 בצל לבן גדול קצוץ

2 עגבניות אדומות פרוסות לפלחים

1 פלפל ירוק חצוי לאורכו

5 שיני שום קלופות

2 תפו”א בינוני חתוך לקוביות

4 פילה מושט טרי (או דניס, או לברק, או כמובן לוקוס)

צרור כוסברה טרייה

1 לימון

 

תבלינים:

שמן, מלח גס, פלפל, פפריקה חריפה (או מתוקה, או חצי חצי), כורכום.

מטגנים את הבצל הקצוץ (לא להתקמצן על השמן). כשהבצל מזהיב יפה מוסיפים את העגבניות, הפלפל והשום וממשיכים לטגן על אש בינונית גבוהה.

בקערה קטנה מערבבים: כף פפריקה, רבע כף מלח, חצי כף פלפל שחור, מעט כורכום עם 4 כפות שמן. שופכים את תערובת התבלינים לתוך הסיר ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים ואת קוביות תפו”א. מבשלים כך על אש נמוכה עד שתפוחי האדמה מתרככים, במידת הצורך מוסיפים מים.

שוטפים את הפילטים וחותכים כל פילה ל4 לרוחב. מסדרים אותם בתוך הסיר עם הבטן כלפי מטה, ומבשלים כך 7-8 דק, רק עד שחתיכות הדג מלבינות. קוצצים כוסברה ומפזרים מעל.

איך אני מקנאה בכם עכשיו.

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “תבשיל דגים שלא תצליחו להפסיק לנגב”

  1. אפשר לעשות את זה עם דגים שלמים? אם כן מתי מוסיפים אותם כי הם צריכים ביששול ארוך יותר

  2. הי! עשיתי את המתכון ויצא מדהים! רציתי לשאול אם זה יצא טוב עם סלומון?

  3. הפטרוזליה לא צריכה להתבשל? אחרי שאני שמה אותה מפסיקה לבשל?

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content