Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
תבשיל חגיגי של טלה עם פול וכרישה - חן ואלון קורן – פיתוח

תבשיל חגיגי של טלה עם פול וכרישה


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

אתם כבר מכירים את הסיפורים שלי לפני פסח..
איך סבתא שלי היתה יושבת על דליים הפוכים במרפסת הגדולה ומחכה לשוחט.
ואז היא היתה מפרידה וחותכת לחלקים השונים ומנקה עם צינור וממיינת לדליים דליים.
(מי שרוצה את התיאור המלא מוזמן לכתוב לי..)
והטלה הזה
היה מעדני עולם על שולחן החגים שלנו.
תבשילים על גבי תבשילים, ממולאים, עסבנות ומה לא?

אלה זיכרונות ילדותי שאין להם תחליף, ובכל שנה מחדש עולים בי ומעלים בי געגוע לכבשים של פעם ולסבתות של פעם.

ביום ראשון של חול המועד, רצה ה׳ ואנחנו עושים ברית לתינוק החדש והמתוק שלנו.
בגלל שזה חול המועד כל התכניות והתכנונים שהיו לי לגבי הברית פרחו באויר.
דברתי עם גיסי בטלפון, חשבנו על אנשים שיכולים להכין את האוכל לברית.
ואז הוא אמר לי – תשחטי כבש!

לרגע חשבתי על זה ברצינות.
ואז נזכרתי שאני כבר לא ילדה במושב תוניסאי סגור לפני 25 שנה.

(אז אמא שלי תכין את האוכל)

מצרכים:
1.5 קילו כתף טלה חתוכה לקוביות (עם העצם)
2 כרישות
2 כוסות פול טרי מקולף
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
מעט שמיר (לא חובה)
2 עגבניות אדומות
כף פפריקה
חצי כף פלפל שחור
כפית מלח גס
שמן זית

אופן ההכנה:

מושחים את קוביות הבשר בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס.
מלהיטים סיר רחב ו״סוגרים״ את הבשר מכל הכיוונים.
מוציאים את הבשר לקערה ומניחים בצד.
חותכים את הכרישה לפסים באורך אצבע ומניחים באותו הסיר עם מעט שמן זית.
סוגרים את הסיר ומאדים על אש קטנה.
כשהכרישה מתרככת ומזהיבה מוסיפים את הפול.
קוצצים את הירק ומוסיפים פנימה.
חותכים את העגבניה לפלחים ומוסיפים.
מערבבים יחד עם התבלינים ומאדים בסיר סגור כעשרים דקות.
מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים היטב.
מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים (או עד שהבשר מתרכך לגמרי).

לרציניים בלבד: כשהבשר מוכן אפשר להוסיף כוס מים וכוס אורז ולבשל יחד עוד כחצי שעה. מעדן מלכים.

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “תבשיל חגיגי של טלה עם פול וכרישה”

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content