Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
תבשיל פרגיות עם בצל ועגבניות (או "סתם זרקתי על עצמי משהו") - חן ואלון קורן – פיתוח

תבשיל פרגיות עם בצל ועגבניות (או “סתם זרקתי על עצמי משהו”)


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1277

אני כנראה בתקופת הפרגיות שלי,
(שהולכת מצויין עם תקופת ה”אין לי זמן” שלי).

פרגית זה כל כך קל.  זה כמו דג.
אפשר סתם להכניס לתנור עם פלפל ומלח ויש לנו את זה.

זה נתח שלא דורש יותר מדי טיפול או עדינות.
למעשה הוא לא דורש בכלל טיפול או עדינות.
כל מה שצריך זה רק לא לשרוף את זה (וזה, אני סומכת עליכם שאתם מסוגלים).

זה טוב בתנור,
זה טוב על המנגל,
זה טוב בסיר או על הפלטה.
פרגית זה פשוט נתח טוב.

לפעמים בשבת בבוקר, אני מכניסה את הסיר לתנור (שהוא בעצם הפלטה שלי)
וחוזרת לישון עוד קצת,
ואז אלון והילדים הולכי לגן סאקר
ויש שקט בבית
ואף אחד שיעדכן אותי שכבר צהריים.
הם חוזרים ב14:00 ואני נחרדת שהפרגית כבר הפכה לסוליה של ד”ר מרטינס
אבל היא לא!
היא עדיו עסיסית ורכה וטעימה.

וזה הקטע עם הפרגיות-
כל מה שצריך זה רק לא לשרוף את זה.

בקיצור, עגבניות, בצלים ויאלה.
(אה, וגם פה כמו בכל הסירים שלי, ערבבו בעדינות ומעטו להשתמש בכף כדי לא לפגוע בירקות)

מצרכים:
6-8 פרגיות חצויות באמצע (לא חובה לחצות)
2 בצלים לבני בינוניים-גדולים
4 עגבניות בשלות
שמן זית
מלח, פלפל, חצי כפית פפריקה, רבע כפית כורכום
חצי כף סוכר

אופן ההכנה: 
שמים את הפרגיות בקערה, ע מעט שמן זית והתבלינים: מלח, פלפל, פפריקה וכורכום (בלי הסוכר).
לשים היטב ומניחים רגע בצד.

מחממים סוטאז’ עם שמן זית.
פורסי את הבצל לפרוסות ומכניסים לסיר.
מוסיפים מעט מלח גס ומערבבים על אש גבוהה.
נותני לבצל מעט להשחים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.

פורסים כל עגבניה ל-4 פלחים ומוסיפים לסיר.
עדין בסיר פתוח, אש גבוהה משחימים מעט את העבניות.
מפנים מקו לפרגיות ומכניסים אותם בתחתית הסיר ממש, מתחת לירקות.
עדין סיר פתוח, צריבה של כמה דקות, ערבוב קל, ואז מנמיכים את האש לנמוכה וסוגרים את הסיר.
מבשלים כשעה, אולי פחות.
(אין צורך במים, הפרגיות אמורות להפריש הרבה נוזלים. אם זה לא קורה תוסיפו כל פעם קצת)

אם בא לכם להשקיע עוד קצת:
חממו תנור ל250 מעלות, גריל
והכניסו את הסיר לרבע שעה כדי לתת לכל הסיפור היפה הזה גם צריבה עליונה.

Print Friendly, PDF & Email

28 thoughts on “תבשיל פרגיות עם בצל ועגבניות (או “סתם זרקתי על עצמי משהו”)”

  1. היי, נראה מעולה!
    ניסיתי להכין וזה לא יצא בצבע הכהה והיפה שיצא לך. הצריבה בתנור תעשה את העבודה או שמשהו בתבלינים?
    תודה 🙂

    1. צבע דרך מסכים הרבה פעמים תלוי באור שהיה בזמן הצילום או במסך עצמו.
      אם את רוצה לקבל גוון צרוב יותר פשוט תכניסי לתנור שחומם מראש על 250 מעלות גריל, ל10 דקות בלבד.

  2. יצא אש!!! תודה.
    בהיותי שוקעת לתפארת, ניצלתי את הנוזלים לקצת פסטה, זה גם טעים.
    שאלה: אני רואה שענית פה שזה מתאים גם לשוקיים- אני ממש לא בשלנית דגולה..
    כמה שוקיים? בדיוק אותה שיטת עבודה? אותם זמנים? ? תודה

    1. איזה כיף!!!
      כמה שוקיים שבא לך(: בדיוק אותו זמו בישול
      בהצלחה!
      (פרגיות זה השוקיים פשוט בלי עצם)

  3. שאלה: אני רוצה מןנארוחה בסיר.
    מתי את חוזבת על התובפות הבאות לסיר:
    1. תפו״א וחומוס
    2. פסטה

    אם את ממליצה על אחד מהצוספות אדמח להנחיות בבישול.

    1. שניהם ילכו מצויין.
      תוספי מים תרתיחי ותכניסי את הפסטה או האורז

  4. מתכון נפלא! האם את שוטפת את הפרגיות או ישר מהקצבייה (של הסופר) לסיר?

  5. כמה פשוט ככה מושלם! הוספתי גם כרישה וקישוא
    לדעתי שלב התנור MUST 🙂
    תודה חן

  6. זה אחד המתכונים הקלים והטעימים שהכנתי בחיי!!! מכינה שוב ושוב. התיבול עדין טעים, הפרגיות עסיסיות. כן ירבו כאלה. תודה!!

  7. ליאת פרידמן

    יצא חלום. ממליצה בחום להשתמש בעגבניות מגי ולא לוותר על השחמה בגריל. תודה רבה על מתכון מנצח!

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content