הבוקר אלון הכין לי את זה והתעלפתי,
הייתי חייבת לשתף אתכם
מצרכים:
1 בצל לבן
1 גזר כתום
1/2 כוס עדשים ירוקות
1 קלח תירס (או חצי כוס שימורים תירס קל)
3-4 פרחי ברוקולי (אפשר סנפורסט)
4-5 עלים של קייל (או תרד)
2 כוסות אורז
שמן זית
מלח פלפל
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן זית על להבה גבוהה.
מגרדים גזר ומוסיפים.
מוסיפים עדשים שטופות ומערבבים.
קוצצים את הברוקולי, ואת עלי הקייל ומוסיפים לסיר יחד עם גרגירי התירס.
מטגנים כמה דקות ומתבלים במלח פלפל.
כשהכל מטוגן טוב מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן עוד קצת.
מוסיפים מלח פלפל ואז 4 כוסות מים.
סוגרים ומבשלים על אש נמוכה כ35-40 דקות.
לבריאות וחורף חם.