יומיים לפני הנסיעה לתוניס אבישג באה אלי.
תכננו לצלם יחד 3 מתכונים לשבועות,
בשבילכם, שיהיה לכם עם מה לעטר את שולחן החג.
מתכונים שיכולים להשמר במקרר
ולהתחמם בקלות על הפלטה
כי השנה החג יוצא במוצאי שבת.
בנינו שלושה מתכונים
אני הייתי אמורה להכין אותם
והיא היתה אחראית להוציא אותם הכי יפים שיש
בפועל, כשהיא הגיעה, שום דבר לא היה מוכן,
אז היא גם עזרה לי לקפל עלי פילו,
לרדד בצק שמרים,
לצלות משמשים
ולקטוף טימין מהגינה.
המנה של הפילו יצא פיקס-
בדיוק כמו שדמיינתי אותה: יפה ועדינה.
העוגה יצאה פגז-
נקיה ומיוחדת.
אבל המאפה שמרים לא תפח.
עברו שעות,
צילמנו, אכלנו, הלכתי להביא את בארי מהגן, נשנשנו אבטיח
והמאפה לא תפח.
נלחצתי.
כי רציתי לתת לכם 3 מתכונים לחג.
ואז ראיתי את הבטטות שאפיתי בתנור לשקוד
ואת הדובדבנים שנחו בצלוחית על השולחן
וידעתי מה הולכת להיות המנה השלישית.
שלחתי את אושרת להביא בורגול
ותוך 7 דקות התחלנו לצלם את המנה הכי יפה של החג הזה.
אז אחרי סדרה של מתכונים מוגזמים וחלביים
קבלו מנה אחת שקטה, צנועה, אבל כל כך כל כך טעימה.
שהיא גם טבעונית (אם מחליפים את הקרם פרש בטחינה גולמית)
והיא גם ללא גלוטן (אם מחליפים את הבורגול באורז אדום או עדשים שחורות)
ויש בה בטטה מתוקה, וגם דובדבנים חמוצים, וירק רענן.
איך עושים את זה בחג?
אפשר מראש לאפות את הבטטות ולשמור במקרר בשלמותן.
את השקדים לקלות ולשמור בשקית אוכל סגורה.
בערב החג (או בבוקר החג) הכינו את הסלט ומלאו את הבטטות לפני הארוחה.
צילום: אבישג שאר ישוב
מצרכים (ל6 מנות)
6 בטטות קטנות וקצרות (או 3 בינוניות)
100 גרם שקדים פרוסים
חצי כוס בורגול דק
חופן עלי כוסברה
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי נענע
4 גבעולי בצל ירוק דקים
10 עלי בזיליקום
חצי כוס דובדבנים
תיבול: מלח, שמן זית, לימון
200 גרם קרם פרש של תנובה
לאופציה טבעונית: טחינה גולמית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל250 מעלות, עליון תחתון.
כשהתנור חם מכניסים את הבבטות בשלמותן, עם הקליפה.
משך הזמן תלוי בגודל הבטטות,
איך תדעו שהן מוכנות? כשהן רכות לגמרי, משחימות יפה והסוכר שלהן מתחיל לצאת החוצה ולהתקרמל על התבנית.
מנמיכים את חום התנור ל180.
רק כשהתנור התקרר ל180 מכניסים את השקדים הפרוסים לקליה של 8-10 דקות.
מצננים.
חותכים את הסלט:
משרים את הבורגול במי ברז פושרים ל15 דקות. מסננים וסוחטים היטב.
מוציאים את הגבעולים של כל הירק וקוצצים את העלים קטן קטן.
את הדובדבנים חוצים לחצי סביב הגרעין, מוציאים את הגרעין בעדינות כדי שהחצאים ישארו יפים.
מערבבים הבורגול יחד עם הירק, הדובדבנים והשקדים ומתבלים במלח, שמן זית ולימון.
מרכיבים:
מקלפים את הבטטות בעדינות.
חורצים בכל בטטה חריץ לאורך ופותחים אותה קצת עם הידיים.
בכל חריץ מניחים כף של קרם פרש ומעליו ממלאים בסלט.
אם החלטתם ללכת על הגרסא של הטחינה- אז קודם מלאו בלסט ואת הטחינה הגולמית זלפו מלמעלה.
מגישים כמנה אישית או כמנה למרכז שולחן.
חג שמח אהובים ואני לגמרי מחכה לראות את התמונות של כל מה שהכנתם לחג!
צילום: אבישג שאר ישוב