משלוחים בכל הארץ והעולם!
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 | מינימום הזמנה 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סוף סוף יורדים מהאוטובוס בטוניס, עיר הבירה של תוניסיה. עצירה ראשונה בשדרה המרכזית על שם חביב בורגיבה, הנשיא הראשון אחרי הקולוניאליזם הצרפתי. העולם נראה כמו ירושלים של לפני 30 שנה ומריח כמו ספינג' חם מגולגל בסוכר וניל. אנחנו צועדים אל עבר הכניסה למדינה, העיר העתיקה של טוניס, ואז עוצרים. המאבטחים לא מרשים להיכנס פנימה לתוך הסמטאות העמוסות. אני מתחילה להתחרט שלא חיכיתי עם הטיול לזמנים טובים יותר בין ישראל לתוניסיה. בזווית העין אני רואה את הספינג' שהרחתי קודם. הוא יצא זה עתה מאמבט שמן בטמפרטורה מדויקת, התגלגל בסוכר ויצר שובל ריח וניל משגע כמו חיכה רק לי. עקבתי אחריו. ראיתי איך הוא התנפח והפך מחתיכה קטנה של בצק לספינג' אוורירי ורך. ידעתי מיהו וידעתי שהוא שלי. בכל זאת הזמנתי עוד שתי חברות לחלוק איתי את הדבר העגול והשחום הזה עם החור באמצע, כי הרי זללתי כמה ספינג'ים טובים בחיי, ולמרות שאני בטוניס, בירת הספינג' והשמן, לא היו לי ציפיות גבוהות. מיד אחר כך קניתי שניים נוספים והלכתי לאכול אותם בצד לבד."

מתוף יומן מסע שכתבתי בתוניסיה, הארץ המטורפת >>>
https://www.haaretz.co.il/food/restaurant-guide/MAGAZINE-1.4276314

תשכחו מכל מה שידעתם על מתוקים תוניסאים.
קודם כל, חומרי הגלם. הפיסטוק בארץ (שמגיע בד"כ מארה"ב) לא דומה לפיסטוק שם (שהוא מקומי).
העדינות שלהם, זה משהו מטורף, תראו את התכשיטים המהממים האלה:

הם לוקחים את כל עניין "עוגיות החינה" לרמות דיוק וטעם פסיכיות. הם משחקים עם כל סוגי האגוזים דרך כל סוגי המרקמים והצורות והם יוצרים עוגיות מופלאות.

המתכון לכדורי פיסטוק הללו הוא לגמרי בהשראתם, ומאז שחזרתי לארץ אני מנסה לשחזר אותו.
השבוע הצלחתי! זה קל, ולוקח 2 דקות, וזה טעים ברמות. וגם טבעוני, וצמחוני, וללא גלוטן וכל זה.

מצרכים:
140 גרם אבקת פיסטוק (שזה פיסטוק טחון לאבקה)
1 כוס מים
1 כוס סוכר
2-3 טיפות מי ורדים או מי זהר
200 גרם צנוברים

אופן ההכנה:
קולים את הצנוברים: מחממים תנור ל180 מעלות ומכניסים אותם לכעשר דקות, עד להשחמה קלה.
מכינים סירופ: שמים בסיר קטן את המים והסוכר. מדליקים על אש גבוהה וכשכל הסוכר נמס- מנמיכים את האש.
מסמיכים את הסירופ כ10 דקות נוספות, עד שהוא הופך לנוזל מעט סמיך ועבה.
מוסיפים את מי הורדים או הזהר ומערבבים.
שופכים 60 גרם מתוך הסירופ אל אבקת הפיסטוקים ומערבבים היטב עד ליצירת בצק במרקם של פלסטלינה שאפשר לגלגל ממנו כדורים. (אם שפכתם יותר מדי סירופ, תוסיפו עוד אבקה, ולהפך)
מגלגלים כדורים קטנים ומצפים אותם בצנוברים.
בהתחלה זה ייראה לכם כאילו זה לא נדבק, נסו להדק היטב וממש להטמיע את הצנוברים בכדור, ושוב לעצב את הצורה לכדור מושלם.

שומרים במקרר, בקופסא אטומה עד שבועיים.

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן