♥ משלוחים לכל פינה בארץ ובעולם ♥
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 בבוקר
מינימום הזמנה למשלוח 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק עדשים עם בצקניות

בימים כאלה אני לא יוצאת מהבית. אפילו לא לשוק.
אבל מה לעשות שאני צריכה להכין צהריים לשני הגברים שלי?
בימים כאלה בד"כ זה נגמר במרק, כי לא משנה מה יש בבית- אם תכניסו את זה לסיר ותטבלו במלח זה יצא לפחות אכיל.
(מכירים את הסיפור מרק כפתורים? אז כזה).

אז פתחתי את המקרר היו שם גזר וקצת ירוקים, קצצתי בצל כי חייבים, אספתי עדשים מכל מיני קופסאות שהסתובבו בבית והדלקתי את הגז.
בחצי שעה שנותרה לי עד שבארי מסיים את הגן הכנתי גם בצקניות שלמדתי מענבר חברתי האיטלקיה האהובה.
אז בתכלס, גם אם חסר לכם מרכיב או שניים- זה יעבוד.

למרק:
1 בצל גדול
1 גזר
2 גבעולי סלרי
חצי כוס עדשים שחורות
חצי כוס עדשים ירוקות
חופן כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
לימון
שמן זית

לבצקניות:
200 גרם קמח
3 ביצים בגודל לארג'
כ15 כפות מים
כף שמן זית
מעט מלח

אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל, הגזר והסלרי ומכניסים לסיר. מוסיפים מעט שמן זית ומאדים על אש קטנה עם מכסה כרבע שעה. מוסיפים את העדשים, הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים. מאדים יחד כחמש דקות. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי להסמכה קלה. סוחטים את הלימון ומערבבים.

מכינים את הבצקניות:
מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה במרקם של בלילה לפנקייק. אם הבלילה סמיכה מדי מוסיפים עוד מים בכף עד שזה מגיע למרקם הרצוי. נותנים לבלילה לנוח ובינתיים מרתיחים מים בסיר עם מעט שמן זית.
כשהמים רותחים מעבירים עם כף מעט מהבלילה לתוך כף גדולה עם חורים (כזו שמוציאים איתה את הצ'יפס מהשמן) ומעל הסיר עם המים נותנים לנטיפי הבצקניות ליפול דרך החורים. אם קשה להם, אפשר לעזור להם עם כף קטנה ולמעוך אותם פנימה. כשהם צפים, מחכים חצי דקה ומוציאים מהמים למגש משומן בשמן זית. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה.

(הגודל של הבצקניות יקבע לפי גודל החורים, אני אוהבת אותן קטנות ממש, כמו שקדי מרק)

מגישים בצלחת 2-3 כפות מהבצקניות ועליהן יוצקים את המרק.

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן