משלוחים בכל הארץ והעולם!
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 | מינימום הזמנה 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק שעועית וטלה של לוקאס השף הארגנטינאי שהכל אצלו טעים סוף

מכירים את ארחנטו בשוק?
איך לא?
זה מקום חובה.

כשאתם בשוק מחנה יהודה, כנסו לשוק העיראקי, ושם מצד ימין נמצא ארחנטו.
זה לא "עוד מקום" של אוכל בשוק,
ולא סתם הוא נמצא לבדו בסמטה המלאה פירות וירקות.
זה מקום קטן ונעים שכל מנה שיוצאת מהמטבח שלו היא לא פחות ממופלאה.
יש לו אמפנדות מלאות כל טוב: אסאדו וביצה קשה, עוף וירקות או האמפנדה האהוב עלי: טלה ותמרים.
יש לו סנדויץ צ'יצ'רון שהוא מכניס לטוסטר עם המון טחינה
ויש לו את המרק הזה,
המרק המושלם הזה,
המרק החלומי הזה,
שכל פעם כשאני שם אני לא מסוגלת לעמוד בפיתוי ולוקחת צלחת.

השבוע העליתי לסטורי תמונה של המרק הזה ופישוט פירקתם לי את האינסטגרם מרוב בקשות למתכון.
אז הופה, לוקאס הסכים.
למרות שזה היה לו קשה להכתיב לי את המתכון כי הוא ארגנטינאי אמיתי שזורק כל מיני דברים לסיר בלי משים, בסוף הצלחנו.

מדובר במרק של ירקות חורף עם נתחים של טלה ושעועית אדומה. מרק מחמם כליות ולב.
אני רק אגיד שרק אם אתם צמחונים אני מרשה לכם לוותר על הטלה, הוא מאד מוסיף טעמים וגם כיף במרקם.
לגבי השעועית- אפשר בלעדיה אם אין לכם זמן להשרות וכו.

מצרכים (ל-5 אנשים):
1 בצל לבן גדול
6 שיני שום
2 גזרים
1 כרישה
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 כוס שעועית אדומה
200-300 גרם אוסובוקו טלה
שמן זית
מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי, 2 עלי דפנה, כמון

אופן ההכנה:
הכנות מוקדמות: לילה קודם להשרות את השעועית במים למשך הלילה.
מחממים תנור ל250 מעלות עליון תחתון.
מושחים את נתח האוסובוקו במעט שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס ומכניסים לתנור לוהט ל20-30 דקות, לצליה חיצונית, עד שהוא מקבל צבע מהמם וכל הבית מריח כמו סטייק.
מוציאים ומצננים מעט.
קוצצים את הבצל, הגזר, הכרישה, השום, שורש הפטרוזיליה והסלרי.
שמים מעט שמן זית בסיר ומוסיפים את הירקות.
סוגרים את הסיר ומאדים על אש קטנה כ15 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ומוסיפים את נתח הבשר והשעועית.
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מנמיכים שוב את האש ומבשלים כשעתיים (אם יש לכם שלוש שעות מה טוב).
חשוב שהסיר יהיה סגור טוב במשך כל הבישול.
כעבור שעה של בישול מוציאים 2 כוסות מהמרק עם ירקות, טוחנים בבלנדר מוט ומחזירים למרק-
הפעולה הזאת מסמיכה את המרק מבלי להוסיף שומן או קמח.
במידת הצורך מוסיפים מים.

לוקאס ממליץ להגיש עם טוסטים וטחינה קלה.
חורף חם אהובים שלי, ואם אתם בשוק קפצו להגיד שלום ללוקאס.

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן