בינתיים אני עומדת בהתחייבות שלי יפה.
אמנם אין לי זמן לספר לכם סיפורים ארוכים,
אבל מתכונים יש!
מלמול התחילה לאכול,
מזה התחילה?
היא בת 8 חודשים וכבר זוללת קוסקוס, קציצות, עוף, הכל.
כשאני מתחילה טעימות לילדים שלי, אני לוקחת את זה די ברצינות,
כי הם איתי בבית, ואני קצת צריכה להשתחרר ולעבוד.
אז שיאכלו קציצות במקום הנקה, ואני אוכל ללכת למשרד.
אבל,
מישהו צריך להכין את הקציצות האלה,
את הירקות, את הפסטה.
האוכל כבר לא זמין בכל זמן ובכל מקום.
אז במקום להשאר בבית להניק-
אני נשארת בבית לבשל.
אבל לכם זה רק טוב,
אתם מרויחים יופי של מתכונים ממה שיש לכולנו במקרר (ומה שבטוח גם ילדים זוללים).
מצרכים:
6-8 כרעיים (אפשר רק שוק, רק משולש, וגם פרגיות. חזה עוף לא).
1 בצל לבן
2-3 גבעולי סלרי
1-2 כרישות יפות
5-6 גבעולי בצל ירוק
3 תפוחי אדמה
שמן זית
מלח, פלפל, כורכום
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל והסלרי.
מחממים שמן זית בנדיבות בסוטאז' ומוסיפים את הירקות הקצוצים פנימה.
מטגנים על אש בינונית כ15 דקות.
חותכים את הכרישות לאורך, ואז כל חצי שוב לאורך,
ואז למקטעים של 4-5 ס"מ.
מוסיפים את הכרישה לסיר,
מטגנים יחד עוד כ10 דקות.
קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות 3-4 ס"מ ומוסיפים לסיר.
מערבבים.
מוסיפים את העוף עם העור למטה, שייחרך מעט.
לאחר החריכה (בערך 10 דק אש בינונית גבוהה)
הופכים את העוף, מתבלים במלח פלפל וכורכום מעט, מערבבים הכל יחד.
חותכים את הבצל הירוק למקטעים ומפזרים מלמעלה.
אש קטנה מאד שעה – שעה וחצי, בלי לערבב יותר (כי אז תפוחי האדמה יהפכו לפירה).
כשזה מוכן זה מוכן.
אבל,
אם תרצו השחמה יפה-
הדליקו תנור גריל עליון 250 מעלות, ורק כשהוא ממש חם הכניסו את הסיר פתוח ל5-7 דקות בלבד.
בתאבון מתוקים.