זה לא באמת "סתם" סלמון,
הוא טעים ממש,
אבל מאד קל.
קצת כמו המתכון הזה.
שזה בעצם סלט, ששמים על דג, ואפשר גם מתחת,
ומכניסים לתנור לכמה דק.
2 דקות הכנה
15 דקות בתנור
ויש ארוחת צהריים כיפית וקלילה.
(בהנחה שהעמדתם סיר אורז כשהדג היה בתנור)..
מצרכים:
4-6 פרוסות פילה סלמון
1 גמבה אדומה
2 עגבניות
1 בצל לבן
צרור כוסברה
לימון, שמן זית, מלח, פלפל.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות, עליון תחתון.
קוצצים את הירקות לסלט קצוץ דק דק- שווה להתאמץ על ה"דק".
מערבבים בקערה עם לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
מסדרים מחצית מהסלט בתבנית לאפיה.
מניחים מעל הסלט את פרוסות הדג
ומעליהן את יתרת הסלט.
מכניסים לתנור לוהט (ללא כיסוי)
לרבע שעה או עד שהדג מוכן (חשוב להקפיד, לא יותר מדי, כי סלמון יבש זה לא טעים).