שישי בצהריים, עוד שלוש שעות שבת.
הבית נקי ושקט,
מכונת הכביסה בדיוק עשתה את הקטע הקבוע שלה כשהיא מסיימת,
אלון, בארי והתמנון שקניתי מתוניס שרועים בצורת ר' על הספות
(בארי על הבטן, אלון על הצד והתמנון על הראש של אלון)
הטלויזיה דולקת
(רגע לפני שהם נרדמו אלון שאל את בארי "אתה בטוח שזה לא משעמם אותך?")
שקוד שרוע במיטה שלו עם הרגליים למעלה, על פניו הבעה של ילד שאמא שלו חזרה הביתה.
על הגז שלושה סירים: אחד של קוסקוס, שני של מרק דגים ושלישי של מרק דגים לא חריף,
ובמקרר עוגת גבינה ומשמשים צלויים.
יש ריח של מי זהר שבארי ריסס לפני שהלך לנוח,
ואני יכולה לראות בבירור את הזמן של העולם מתחלק לשניים:
כל מה שהיה עד עכשיו עומד מול כל הרגעים שהלב רוצה להקפיא.
הכל עומד במקומו,
הכל כמו ים שקט שאין לו סוף.
ורק אני על המחשב, כותבת לכם מתכון לשבועות.
(לא שאני מתלוננת, חלילה.
אוהבת לבלות איתכם,
ומתענגת על המחשבה שבחג הקרוב כולנו נאכל מאותה העוגה)
אני שרופה על משמשים והשילוב שלהם עם עוגת גבינה הוא מופלא,
כי הם מתוקים וחמצמצים ויש להם מרקם נהדר.
אבל, אם אתם לא בקטע, אפשר לקשט בנקטרינות צלויות, שזיפים צלויים או דובדבנים טריים.
זו עוגה ממש קלה להכנה, כמעט בלי התעסקות
עם גבינות ומוצרים שתאכלו למצוא בכל סופר.
היא נראית מרשימה ומסובכת, אבל אתם יודעים מה הססמא-
אם תנסו- תצליחו!
ולא לשכוח לשלוח לי תמונות של העוגות שלכם, אני מחכה!
צילום: אבישג שאר ישוב
מצרכים (תבנית עגולה קוטר 20-22 ס"מ):
לתחתית:
220 גרם פתיבר
100 גרם חמאה
50 גרם אגוזי לוז
כף טחינה גולמית
לקרם גבינה ושוקולד לבן:
250 גרם גבינת שמנת נפוליאון
250 גרם גבינה לבנה של תנובה 9%
3 כפות אבקת סוכר
1 מיכל שמנת להקצפת קרם וניל 'השף הלבן'
100 גרם שוקולד לבן
30 גרם חלב
למשמשים הצלויים:
10 משמשים
כף סוכר
30 גרם חמאה
קישוטים אופציונאליים:
שקדים פרוסים
עלי טימין
פרחי לבנדר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
במעבד מזון שמים את אגוזי הלוז וטוחנים לאבקה.
מוסיפים את הביסקוויטים וטוחנים גם אותם לאבקה.
חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים פנימה, מערבלים עד שכל החמאה נטמעת בפירורים והם הופכים לחים.
מוסיפים כף טחינה ומערבלים לאיחוד.
שופכים את הפירורים (אפשר רק 80 אחוז מהכמות, ועם היתרה לקשט מלמעלה) לתוך תבנית עגולה או רינג ומהדקים לתחתית.
טיפ להידוק אחיד וטוב- אחרי ששטחתם עם הידיים עברו עם גב של כף או כפית יישרו את התחתית והדקו היטב.
מכניסים את התבנית לתנור ל10 דקות, או עד שמרגישים שבבית מופץ ריח מענג של אגוזי לוז קלויים.
מצננים היטב.
מכינים את המלית:
בבאן מארי או במיקרו ממיסים יחד שוקולד לבן וחלב. מצננים.
במיקסר מקציפים את אבקת הסוכר, גבינת השמנת והגבינה הלבנה לאיחוד.
מוסיפים את קרם הוניל בזרם דק ותוך כדי הקצפה במהירות בינונית.
מקציפים רק עד לקבלת קרם יציב אך רך (לא לחכות שהקרם יהיה יציב וקשה מדי, הוא עוד יתייצב בקירור)
מקפלים את השוקולד הלבן לתוך הקרם ושופכים את כל הקרם על התחתית.
מיישרים כמה שאפשר ומכניסים למקפיא.
צולים את המשמשים:
מחממים תנור ל-220 מעלות, גריל
חוצים את המשמשים ל2 חצאים, מוציאים את הגוגו ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפיה עם הפנים כלפי מטה.
בסיר קטן ממיסים חמאה ומוסיפים פנימה את הסוכר.
בעזרת מברשת מצפים את המשמשים בתערובת החמאה והסוכר ומכניסים לתנור ל15 דקות.
המשמשים צריכים להתרכך אך עדין להשאר יציבים.
מצננים את המשמשים היטב ומסדרים על העוגה.
מקשטים בשקדים קלויים או טימין.
חג שמח אהובים!