Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-includes/functions.php on line 5775
פריקסה תוניסאי (הכי טוב שתאכלו) - חן ואלון קורן – פיתוח

פריקסה תוניסאי (הכי טוב שתאכלו)


Notice: Undefined index: custom_image_width in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1275

Notice: Undefined index: custom_image_height in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/printfriendly/pf.php on line 1276

כל התמונות בפוסט צולמו ע”י המוכשרת בנשים אבישג שאר ישוב

אכלתי כל כך הרבה פריקסה בחיים, אבל הכנתי רק 3 פעמים.

זה כמו כל מה שאמא מכינה- היא עושה את זה כל כך טוב שאין לי מה להכנס לשם (אלא אם כן יש לי חשק מטורף ואין לי זמן לנסוע אליה).

כשחזרתי מתוניסיה, הבנתי, בין היתר, שהמטבח התוניסאי הוא כל כך הרבה יותר רחב ממה שגדלתי עליו וקינאתי לו כל חיי. גם מבחינת חומרי גלם וגם מבחינת השילובים שלהם אל תוך תבשיל אחד. אז גם מבחינת כל מיני דברים שנכנסו לי לפריקסה המדהימים שזללתי שם בדוכנים לאורך הרחובות.

גם בזה, יש אסכולות. ואני לא אתווכח עם מה שאמא שלכם מכניסה לפריקסה המדהים שגדלתם עליו, אבל אני כן אנסה לתת לכם מתכון לפריקסה הכי טוב שתאכלו מעתה ועד עולם.

מצרכים:

1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות שטוחות סוכר לבן
3.5 כוסות מים
חצי כוס שמן זית
כפית מלח

במיקסר עם וו לישה (או בידיים) מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר.

מוסיפים את כוסות המים בהדרגה, וכשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את שמן הזית והמלח.

לשים כ10 דקות נוספות עד שהבצק רך למגע ומעט דביק.

מכסים ומתפיחים כשעה (או עד שמכפיל את נפחו).

לשים שוב עם הידיים בעדינות להוריד מעט האויר (אבל בלי למעוך את הבצק) ומתפיחים כשעה נוספת.

משמנים את משטח העבודה.

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 60-70 גרם (כ30 כדורים) ומניחים על משטח העבודה המשומן.

מתפיחים קלות (כעשר דקות אם לא שיא החורף).

מחממים שמן עמוק בסיר הטיגון שלכם. משמנים את הידיים טוב טוב. מרימים כדור של פריקסה ומותחים אותו מעט עם הידיים לצורת אליפסה (אפשר גם למתוח אותו על השולחן ואז להרים). כשהשמן חם מספיק מכניסים לתוכו את הפריקסה כשהוא הפוך (כלומר, הצד שהיה כלפי המשטח עכשיו יהיה כלפי מעלה).

מטגנים משני הצדדים על להשחמה יפה. מצננים וממלאים.

חשוב מאד: השמן צריך להיות בטמפרטורה של 150-160 מעלות, כך תוכלו להבטיח שהפריקסה יהיה מוכן בפנים ולא יישאר בצקי.  אם אין לכם מד טמפרטורה פשוט תנסו אחד, תפתחו אותו ותבדקו- אם הוא בצק בפנים- סימן שהשמן חם מדי וצריך להנמיך את הלהבה.

מה שמים בפנים? (לא לוותר על כלום, לפחות תשתדלו)

מכינים את כל הרשימה הנ”ל על השולחן ומכניסים לפריקסה בסדר הזה:

האריסה ביתית (או לפחות כזו באיכות טובה)
ממרח לימון כבוש
טונה טובה (אני משתמשת בטונה של El manar, אבל יש עוד טובות בשוק)
צלפים
ביצים (מרתיחים מים בסיר. כשרתחו מכניסים את הביצים בעדינות ומבשלים 7 דקות בלבד. מוציאים מיד מהמים הרותחים ושוטפים תחת הברז)
תפוחי אדמה (מבשלים במים בשלמותם. מצננים. קורעים באופן חופשי, קצת שמן זית ומלח גס ומכניסים לתנור חם על 200 מעלות לצריבה נוספת).
זיתים שחורים מקומטים (ללא החרצנים כמובן)
פרוסות ליים או לימון טרי דקות דקות
עגבניות שרי תמר חתוכות לרבעים
בצל ירוק קצוץ

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “פריקסה תוניסאי (הכי טוב שתאכלו)”

    1. היי חן, נראה מושלם. שאלה, תמיד חיפשתי משהו להניח אותם בפנים. במה זה מונח אצלך? זאת לא מפית. מה זה הכיס הזה? היכן קונים?

  1. כבן לתוניסאית אני מספר , חבר שכנזי הכין את הפריקסה שלך והכניס אותי להלם. פשוט מעולה!

Leave a Comment

Your email address will not be published.


Notice: Undefined offset: 0 in /home/mamadial/dev.mamadiali.co.il/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924

השאירו פרטים כדי שנוכל לספר לכם ראשונים על מבצעים והטבות

Skip to content