אני כנראה בתקופת הפרגיות שלי,
(שהולכת מצויין עם תקופת ה"אין לי זמן" שלי).
פרגית זה כל כך קל. זה כמו דג.
אפשר סתם להכניס לתנור עם פלפל ומלח ויש לנו את זה.
זה נתח שלא דורש יותר מדי טיפול או עדינות.
למעשה הוא לא דורש בכלל טיפול או עדינות.
כל מה שצריך זה רק לא לשרוף את זה (וזה, אני סומכת עליכם שאתם מסוגלים).
זה טוב בתנור,
זה טוב על המנגל,
זה טוב בסיר או על הפלטה.
פרגית זה פשוט נתח טוב.
לפעמים בשבת בבוקר, אני מכניסה את הסיר לתנור (שהוא בעצם הפלטה שלי)
וחוזרת לישון עוד קצת,
ואז אלון והילדים הולכי לגן סאקר
ויש שקט בבית
ואף אחד שיעדכן אותי שכבר צהריים.
הם חוזרים ב14:00 ואני נחרדת שהפרגית כבר הפכה לסוליה של ד"ר מרטינס
אבל היא לא!
היא עדיו עסיסית ורכה וטעימה.
וזה הקטע עם הפרגיות-
כל מה שצריך זה רק לא לשרוף את זה.
בקיצור, עגבניות, בצלים ויאלה.
(אה, וגם פה כמו בכל הסירים שלי, ערבבו בעדינות ומעטו להשתמש בכף כדי לא לפגוע בירקות)
מצרכים:
6-8 פרגיות חצויות באמצע (לא חובה לחצות)
2 בצלים לבני בינוניים-גדולים
4 עגבניות בשלות
שמן זית
מלח, פלפל, חצי כפית פפריקה, רבע כפית כורכום
חצי כף סוכר
אופן ההכנה:
שמים את הפרגיות בקערה, ע מעט שמן זית והתבלינים: מלח, פלפל, פפריקה וכורכום (בלי הסוכר).
לשים היטב ומניחים רגע בצד.
מחממים סוטאז' עם שמן זית.
פורסי את הבצל לפרוסות ומכניסים לסיר.
מוסיפים מעט מלח גס ומערבבים על אש גבוהה.
נותני לבצל מעט להשחים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
פורסים כל עגבניה ל-4 פלחים ומוסיפים לסיר.
עדין בסיר פתוח, אש גבוהה משחימים מעט את העבניות.
מפנים מקו לפרגיות ומכניסים אותם בתחתית הסיר ממש, מתחת לירקות.
עדין סיר פתוח, צריבה של כמה דקות, ערבוב קל, ואז מנמיכים את האש לנמוכה וסוגרים את הסיר.
מבשלים כשעה, אולי פחות.
(אין צורך במים, הפרגיות אמורות להפריש הרבה נוזלים. אם זה לא קורה תוסיפו כל פעם קצת)
אם בא לכם להשקיע עוד קצת:
חממו תנור ל250 מעלות, גריל
והכניסו את הסיר לרבע שעה כדי לתת לכל הסיפור היפה הזה גם צריבה עליונה.