♥ משלוחים לכל פינה בארץ ובעולם ♥
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 בבוקר
מינימום הזמנה למשלוח 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

רציתי לקרוא לזה "פסטה תוניסאית של מוצ"ש", כי זה באמת מה שזה,
אבל אם אתם לא תוניסאים אתם לא תבינו.

שבת זה זמן שלא מפסיקים לאכול בו,
ובכל זאת, כששבת יוצאת הרעב נכנס.
זה כמעט אוטומטי- אחרי שזללנו את עצמינו לדעת במשך שבת שלמה אנחנו מתלבטים מה להזמין במוצ"ש.

בילדותי במושב, אמא שלי מיד היתה מעמידה סיר אדום.
מטגנת קצת שום, פלפל חריף, כף רסק. מרתיחה מים וזורקת פנימה פסטה קטנה.
זה מתבשל לכדי מרק סמיך ואוכלים את זה חם ועם כף.

אני כמעט זוכרת שלפעמים סבתא שלי היתה זורקת פנימה ביצים,
אז אתמול בלילה, כשהתלבטנו מה להזמין אני ואלון, ובסוף החלטנו להכין לבד (ירושלים, מה איתך? כמה סושי אפשר להזמין?) ידעתי שזה יהיה פסטה אדומה, וידעתי שיהיו בה ביצים.
אלון לא הבין מה הקשר, אבל זלל בהנאה.

ועכשיו תורכם,
זה קלי קלות ומזה טעים.
(ונשבעת שגם אם סבתא שלכם לא היתה מכינה לכם כזה בילדות, זה עדין יעורר נשכחות).

מצרכים (2-3 מנות):
4-5 שיני שום
חצי פלפל חריף ירוק (לא חובה)
קופסא קטנה רסק עגבניות (100 ג)
כף שטוחה פפריקה
מלח, פלפל, שמן זית
פסטה
3-4 ביצים

אופן ההכנה:
בסיר בינוני מחממים שמן זית, על אש נמוכה.
מקלפים את שיני השום, פורסים דק ומכניסים לשמן.
פורסים את הפלפל החריף ומכניסים לשמן.
מערבבים ומטגנים יחד כמה דק, זהירות על השום שלא ישרף.
מוסיפים את הפפריקה, מלח פלפל ומערבבים.
מוסיפים את הרסק ומערבבים.
מטגנים כך הכל כמה דק, וכשהרסק מתחיל להדבק מוסיפים מים בהדרגה, ומגבירים את האש.
כל פעם עוד רבע כוס מים, מערבבים ונותנים לנוזלים להתאדות.
אחרי בישול כזה של 15 דקות מוסיפים מים, קשה לומר כמה, זה תלוי בכמות הפסטה שתבשלו.
עדיף לשים פחות מים ואחכ במידת הצורך להוסיף.
כשהמים רותחים מוסיפים את הפסטה ומבשלים ללא מכסה.
כשהפסטה כמעט מוכנה מוסיפים עוד קצת מים ושוברים את הביצים פנימה.

זה סיר מהיר, צריך להישאר לידו, ולשלוט במידת המים, להוסיף כשצריך.
כשהביצים במידת עשיה לשביעות רצונכם- מכבים ומגישים.


רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן