אתמול אני ואלון יצאנו לפסקדו, לאכול דגים.
כמה שעות לפני כן הכנתי ארוחת ערב לילדים- קציצות פירה עם ירק.
אלון חזר מהעבודה ואכל קציצה,
הלך לסלון, הוריד נעליים, חזר למטבח ואכל עוד קציצה.
נשאר ליד הגז, ולקח אחת נוספת.
אמרתי לו "המותק, אתה זוכר שאנחנו יוצאים היום נכון? תפסיק לאכול".
והוא ענה "אם לא תכיני כפיתות כאלה טעימות אני לא אוכל"
זה לא כפיתות.
התווכחנו על זה, אבל זה לא כפיתות.
כשאני מכינה כפיתות אני יושבת כל הבוקר, להמליח את הירק, לסחוט אותו, לקצוץ, לגרד בצל (החלק השנוא עלי בעולם), לסחוט לחם יבש, לכתוש שום וכו'..
ואת הקציצות האלה הכניתי ב20 דקות, אז זה לא כפיתות.
אבל זה טעים כמו כפיתות.
מצרכים:
3 תפוא בינוניים
חופן פטרוזליה
חופן כוסברה
מעט שמיר
4 גבעולי בצל ירוק
2 ביצים
חצי כוס סולת
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה היטב, מקלפים ומועכים לפירה.
קוצצים את כל הירק ומוסיפים.
מוסיפים ביצים, סולת ותבלינים ומערבבים היטב.
מחממים את השמן,
מקבבים קציצות בידיים רטובות ומטגנים עד להשחמה יפה.
סוחטים מעט לימון וזוללים.
חג שמח אהובים!