משלוחים בכל הארץ והעולם!
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 | מינימום הזמנה 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ספינג' כמו של סבתא

היום הבנתי משהו-
תוניסאים חוגגים חנוכה כל השנה.
ספינג', פריקסה, כפיתות, בריק… הכל מטוגן, ובשמן עמוק.
אני מחפשת לתת לכם מתכונים מטוגנים, מנסה לטגן כל דבר שזז לי במקרר ומריחה את הבית של סבתא שלי.

איך עליתי על זה?
היום התארחו אצלי לסדנת בישול חבורה של אנשים ש"לא מורגלים באכילת בצקים מטוגנים".
בד"כ הקינוחים בסדנאות הם פטיפורים קטנים ומרעננים אחרי הארוחה הכבדה.
אבל היום, לכבוד חנוכה החלטתי להכין איתם ספינג' (וזה אחרי שטיגנו בריק)
הם לא הבינו את הקטע, זה היה נראה להם הזוי לאכול אחרי הארוחה בצק מטוגן טבול בסירופ.
סיפרתי להם שאצלנו תוקעים ספינג'ים בסדרות עוד לפני שפותחים עיניים בבוקר.
בסוף הם שרדו את זה,
אבל כשהם הלכו הבנתי-

חנוכה זה החג של התוניסאים.
(אפרופו תוניסאים, אני לא יכולה שלא להיזכר בסרטון הקורע הזה של ניר וגלי):

https://www.facebook.com/NirveGali/videos/10154897111316901/

מצרכים:
1 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
מעט מלח
3.5 כוסות מים
מעט ברנדי (לא חובה)
שמן לטיגון

לדבש:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
חצי קלמנטינה

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה (או בידיים) לשים את כל החומרים יחד במשך כ7-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
מתפיחים את הבצק פעמיים.
מחממים שמן עמוק בסיר טיגון.
מכינים קערה עם מים. כשהשמן חם, מרטיבים את הידיים וקורצם עיגול קטן מהבצק.
משטחים אותו בעדינות עם האצבעות ויוצרים במרכזו חור.
(הבצק תופח פי 3 בערך בשמן, אז תכננו את הגודל בהתאם)
מכניסים לשמן ומטגנים משני הצדדים להשחמה יפה.

מכינים את הדבש:
בסיר קטן מניחים את כל החומרים ומביאים לרתיחה, כשכל הסוכר נמס מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ20 דק עד להסמכה קלה.

טובלים את הספינג'ים בסירופ וזוללים כשזה חם.

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן