אמא שלי בכלל קוראת לזה "לוקידס", עם ל'.
זה מאכל שאמא שלה היתה מכינה בחול המועד של פסח-
בצקניות מקמח מצה וביצים, שנגלגלים קטן ומבשלים בתוך סיר של עוף ורוטב אדום, שהוא בעצם הבסיס לרוב המאכלים במטבח הזה וקרוביו.
בילדותי, הייתי חיה מפסח לפסח, כדי לאכול שוב צלחת כזאת, עם בצקניות קטנטנות ושמנמנות שאמא שלי היתה מכינה אחת אחת במשך בוקר שלם.
שעות של עבודה, ותוך דקות ספורות סיימת לזלול.
אבל ביררתי,
ואין עוד אף אחד בעולם שקורא לזה לוקידס, עם ל.
כולם אומרים נוקידס, עם נ', כנראה בהשפעת הניוקי האיטלקי שגיאורפית הם ממש שכנים (יש כמה בודדים שאומרים מוקידס, עם מ')
ואין עוד אף אחד בעולם שמכין את זה בגרסא כשרה לפסח,
זה תבשיל שלרוב מכינים אותו בתקופת החורף, כי הוא כל מה שהגוף צריך אז.
בכל אופן, איך שלא תקראו לזה, זה טעים אש.
בסך הכל דורש בוקר אחד פנוי של חול המועד (וברוך ה' עכשיו יש לנו הרבה כאלה)
וקצת עבודת ידיים.
אם יש לכם ילדים בגיל המתאים, אפשר לגמרי לתת להם לגלגל אתכם ולעשות מזה כיף.
מצרכים (ל4 מנות)
לבצקניות:
2 כוסות קמח מצה
4 ביצים
5 כפות שמן
מלח
לרוטב האדום:
מעט שמן
1 בצל גדול
1 כף שטוחה פפריקה
מלח, פלפל
2 כפות רסק עגבניות
עופות: שוקיים ומשולשים כמה שרוצים.
אופן ההכנה:
מתחילים עם התבשיל:
בסיר רחב מחממים קלות שמן,
קוצצים את הבצל ומוסיפים לסיר.
מנמיכים את האש ומטגנים בלי מכסה עד להזהבה יפה.
מוסיפים תבלינים ומערבבים 2 דקות.
מוסיפים את הרסק ומערבבים.
סוגרים את הסיר ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 15 דקות.
מוסיפים עופות, מערבבים היטב וסוגרים את הסיר.
מבשלים את העופות במשך שעה וחצי-שעתיים ובינתיים מכינים את הבצקניות:
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה,
עד לקבלת בצק אחיד כמו פלסטלינה.
(במידת הצורך, אם הבצק יבש מעט, מרטיבים מעט את הידיים, או מוסיפים מעט מים עד לאיחוד)
בעזרת כיווץ האצבעות יוצרים בצקניות קטנות, מאורכות מעט ומניחים על מגש או על נייר אפיה.
כהשעופות מוכנים מוסיפים 3 כוסות מים לסיר,
מביאים לרתיחה ומוסיפים את הבצקניות פנימה.
מבשלים כ10 דקות על רתיחה עדינה, במידת הצורך מוסיפים מים.
זוללים בהנאה.