♥ משלוחים לכל פינה בארץ ובעולם ♥
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 בבוקר
מינימום הזמנה למשלוח 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוד אחת מהרכישות משוק בורו בלונדון-
קופסא מנייר קרטון עבה, עם משהו שנראה כמו ספוגים צהובים.
קנינו, כי זה היה ארוז יפה, ו"מקסימום ניתן את זה מתנה".
*
אנחנו כבר שבוע בארץ, ועדין, כל יום אני מגלה עוד חבילות שלא פתחנו.
אתמול מצאתי את הקופסא הזאת,
וולאק- טעים.
מרקם של קרמל שעוד לא יצא לי לחוות-
מן סוכריות תפוחות שנמסות בפה כשמוצצים.
הסתכלתי ברכיבים וראיתי 4: סוכר, גלוקוז, מים, סודה לשתיה.
ישר הלכתי לגוגל לחפש מתכונים.
בעברית לא מצאתי, אז פני לפינטרסט.
ושם מצאתי ערימות, אבל בכל מיני שיטות הכנה.
ניסיתי אולי 12 מתכונים שונים- היו מתכונים שניסיתי יותר מפעם אחת כי זה כל כך עדין:
כל הסיפור הוא שמכינים קרמל מסוכר וגלוקוז ואז צריך להוסיף את הסודה לשתיה,
והיא מה שגורמת לכל הסיפור לתפוח.
הענין הוא, שאחרי ששמים את הסודה, גם כשהורדתם מהאש, הקרמל ממשיך להתבשל במהירות מטורפת,
הצבע שלו ממש משתנה מבהיר לכהה תוך שניות. ואז הוא כבר שרוף, ואין שום יכולת לתקן.
הייתי צריכה לנסות עשרות פעמים כדי להבין שאת הסודה צריך להוסיף רגע לפני שהקרמל מוכן,
כשהצבע שלו עוד בהיר ממש.
ואז הוא ממשיך להתבשל מעצמו רק עד הרגע שהוא מוכן, וזהו.
שופכים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, וחצי שעה אחר כך אפשר להתחיל לשבור לחתיכות.
את השברים ממש ממש חשוב לשמור בקופסא אטומה, אחרת הם סופגים לחות והופכים דביקים.
הכי טוב- ברגע שהשברים מוכנים תכניסו אותם לשקיות צלופן אטומות לפי מספר המשלוחים שאתם מתכננים לתת, וככה תאחסנו אותם עד פורים- רק חשוב שהשקית תהיה אטומה.

טיפ לעבודה עם גלוקוז: מרטיבים את הידיים היטב, בלי לנגב ואז ניגשים להרים מהגלוקוז. ככה הוא לא נדבק לידיים.
יאלה סוכר, גלוקוז וסודה לשתיה!

מצרכים:
400 גרם סוכר
150 גרם גלוקוז
חצי כפית מלח ים
10 גרם אבקת סודה לשתיה (כף אחת)

אופן ההכנה:
מרפדים תבנית בנייר אפיה (גודל 20 על 30, או יותר, לקרמל חיים משלו)
שוקלים 10 גרם סודה לשתיה ומניחים בצד.

מניחים במחבת רחבה את הסוכר, מעליו מניחים את הגלוקוז, ומעליו את המלח.
מדליקים את האש- להבה בינונית-גבוהה.
לא נוגעים במשך 3-4 דקות.
בעזרת כף עץ מקפלים את הסוכר לתוך הגלוקוז בתנועות עטיפה-
המטרה היא  לעטוף את הגלוקוז בסוכר.
ככה עד השסוכר מתחיל להנמס.
אל תפחדו, אבל גם אל תעזבו את המחבת, הכל קורה די מהר.
לאט לאט אתם תראו שבקצות הסוכר מתחיל להנמס, תמשיכו לערבב בתנועות קיפול.
כאשר כל הסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי חלש, מערבבים במשך כמה שניות עד לאיחוד ומחכים לקבלת צבע כזה:
(לא נורא אם יש עוד גושים קטנים של סוכר שלא נמסו, זה יסתדר)

בשלב הזה שופכים את הסודה בבת אחת ומכבים את האש.
מערבבים היטב לאיחוד של הכל ושופכים לתוך התבנית בזהירות, ומבלי להוריד את התפיחה של הקרמל.
מחכים חצי שעה ושוברים לשברים בגודל הרצוי.

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן