♥ משלוחים לכל פינה בארץ ובעולם ♥
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 בבוקר
מינימום הזמנה למשלוח 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קינוח מטורף של בוטנים מקורמלים ושוקולד- א מ א ל ה.

ובזאת סגרנו את סשן המתכונים לפורים.
אבל האמת היא שזה מתכון מעולה גם לשאר השנה.
מכינים אותו ממש צ'יק צ'ק כמו שאתם אוהבים,
ואפילו לא צריך להדליק תנור.
את הבוטנים המקורמלים אפשר להכין מבעוד מועד ולשמור בשקית אטומה במקפיא.
(ואם אתם רוצים לשמוע לעצתי- תכפילו כמויות, כי אתם הולכים לנשנש את הבוטנים כל הערב).

בקיצור, לא נרבה במילים.
אבל לפני שנכנסים לפרטים הקטנים אני רוצה לאחל לכם פורים שמח
שלא תאכלו הרבה ממתקים
וכן תשתו מספיק יין כדי לשחרר את כל הדאגות.

מצרכים (לתבנית מרובעת 20*20 או תבנית עגולה קוטר 20-22):
לתחתית:
שרוול פתי בר (250 גרם)
חצי כוס חמאת בוטנים טבעית ללא סוכר
100 גרם חמאה

לשכבת השוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
220 גרם שמנת מתוקה
קורט מלח
30 גרם חמאה

לבוטנים המקורמלים (באדיבות קפה קדוש):
80 גרם סוכר
20 גרם מים
200 גרם בוטנים קלויים וקלופים, ללא מלח

אופן ההכנה: 
מכינים את התחתית: במעבד מזון טוחנים את כל המצרכים לתערובת אחידה וחלקה.
אין צורך להמיס את החמאה מראש, אם מעבדים מספיק זמן היא מתחממת מהלהבים ונמסה לבד.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומהדקים את התערובת לתחתית התבנית בשכבה ישרה ומהודקת היטב.
מכניסים למקפיא ל10 דקות.

מכינים את שכבת השוקולד:
קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה.
חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומניחים בצד.
בסיר קטן שמים את השמנת והמלח ומביאים לסף רתיחה.
שופכים על השוקולד הקצוץ, ממתינים דקה ומתחילים לערבב עד להמסה מלאה של כל השוקולד.
מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד לגנאש אחיד.
שופכים את הגנאש על שכבת הביסקוויטים ומיישרים.
מכניסים למקרר, ובינתיים מכינים את הבוטנים המקורמלים:

בסיר קטן שמים סוכר ומים.
מערבבים ומחממים מעט.
מוסיפים את הבוטנים, מנמיכים את האש ומערבבים.
המים יתאדו,
הבוטנים יעטפו בסוכר יבש,
ואז לאט לאט הסוכר ימס ויהפוך לקרמל ריחני וטעים.
שופכים את הבוטנים על נייר אפיה ומצננים היטב.
קוצצים בסכין חדה לחתיכות גסות יחסית ומסדרים שכבה אחידה מעל השוקולד.
מקפיאים כשעה, חותכים קוביות יפות וזוללים.

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן