יום אחד אני אפתח אתר חדש. אני אקרא לו "עוף, תפו"א, מלח, פלפל. ובצל"
חמישה מרכיבים שיש בכל בית, ואפשר ליצור איתם עולמות.
חמישה מרכיבים הכי פשוטים שיש,
ששוב ושוב קוראים לי לחזור אליהם.
שוב ושוב אני מוצאת את עצמי מפשירה עוף, קוצצת בצל, קולפת תפוחי אדמה ומערבבת באופן כלשהו.
גם כשאנחנו יושבים במסעדות גורמה,
גם סביב השולחן במסעדת מישלן בפאריז,
גם מול הצלחת הכי טובה בעולם,
בסופו של דבר, מה שיש לי בראש זה עוף ותפוח אדמה.
תחשבו על צ'יפס, תחשבו על כנפיים במנגל, תחשבו על שניצל, על פירה עם חמאה, על פירה עם שמן זית, תחשבו על תפוחי אדמה צלויים בתנור, עם רוזמרין, או טימין, או רק מלח, תחשבו על פרגיות חרוכות, תחשבו על תפוחי אדמה במדורה.
עם תפוח אדמה ועוף אני רגועה,
אפשר לחולל ניסים בלי להרגיש שכבר היינו בסרט הזה.
מצרכים:
2 בצלים לבנים גדולים
3-4 כרעיים מופרדים לשוק וירך (או רק שוקיים או רק ירכיים)
2-3 תפוחי אדמה
מלח גס, פלפל גרוס
שמן זית
אופן ההכנה:
קוצצים בצל ומכניסים לסוטאז, מוסיפים בערך רבע כוס שמן זית (אפשר פחות, טעים פחות).
סוגרים את הסיר ונותנים לבצל להתאדות יפה יפה על אש נמוכה.
אחרי 20-25 דקות מוסיפים את העופות עם העור כלפי מעלה.
מגבירים את האש ל5-10 דקות, ואז הופכים את העופות חזרה כשהעור כלפי מטה.
מנמיכים את האש, מתבלים במלח ופלפל גרוס מלמעלה וסוגרים את הסיר, אש נמוכה, 45.
מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות של 1 ס"מ.
מניחים מעל העופות וממשיכים לבשל, אש קטנה כ30-40 דקות.
כשתפחו האדמה מתרככים מדליקים תנור על תכנית גריל 230-250 מעלות.
כשהתנור חם מכניסים את הסיר פתוח לחלקו העליון של התנור.
חורכים את תפוחי האדמה כמה דקות טובות בכיף ומוציאים.
לבריאות.