♥ משלוחים לכל פינה בארץ ובעולם ♥
הזמנות לסופ"ש מתקבלות עד חמישי ב10:00 בבוקר
מינימום הזמנה למשלוח 200 ש"ח
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סופריטו עוף ותפוחי אדמה שעושה ריח מטורף בכל הבית

סופריטו היא מילה ספרדתית שמשמעותה מחברת בין טיגון לערבוב. 
היא משמשת במטבחים רבים, בעיקר האיטלקי והספרדי, עבור הכנת בסיס למנות, שמורכב מטיגון ואז ערבוב, בעיקר בצל וירקות. 
במטבח היהודי ספרדי, שהיה נפוץ בעיקר ביוון, בולגריה וטורקיה, ולאחר מכן בירושלים, סופריטו היה השם למנה של תבשיל בשר (צאן, בקר או עוף), עם תפוחי אדמה שבושלו יחד בבישול ארוך ואיטי. 
יש שהיו מוסיפים לימון, כורכום והל, ויש שלא היו מוסיפים תבלינים כלל. 
המנה התפתחה בעיקר אצל יהודי טורקיה הספרדים, הגיעה איתם לירושלים והתקבעה כחלק מהמטבח הירושלמי הספרדי.
***

כל הסיפור בסופריטו זה זמן.
עוף, תפוחי אדמה, בצל, אין יותר פשוט מזה-
כל אלה בסיר אחד,
מלח, פלפל,
וזמן.

אז מה עושים?
חותכים תוחי אדמה לפלחים
מקמחים אותם בשכבה דקה דקה של קמח
ומטגים בשמן עמוק ורותח.
הם לא אמורים להתרכך, כי הרי ימשיכו להתבשל עם העוף, אלא רק לקבל שכבה פריכה שתספוג את כל הטעמים של העוף.
קוצצים בצל, מאדים בסיר,
מוסיפים עופות, מלח פלפל,
מנמיכים את האש, והולכים לישון שעה.
קמים,

מוסיפים את תפוחי האדמה פנימה ומבשלים עוד שעה.

מכינים אורז או מביאים חלה וזוללים.
זה כל כך טעים שאתם תרצו לטבוע בתוך הסיר הזה.

יאלה, מוכנים?

מצרכים:
2 בצלים לבנים
3 כרעיים חתוכות לשוק וירך (או שלמות, תלוי איך אתם אוהבים לאכול)
2-3 תפוחי אדמה גדולים
חצי כוס קמח
שמן זית
שמן לטיגון
מלח גס
חצי כפית פלפל גרוס
חצי כפית פלפל טחון

אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים  לקוביות גדולות.
מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר הטיגון שלכם,
השמן צריך להיות רותח, אנחנו רוצים רק "לסגור" את תפוחי האדמה בקמח.
שמים את תפוחי האדמה בקערה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שכל תפוחי האדמה מצופות שכבה דקה ואחידה של קמח.
מסננים מעודפי הקמח ומטגנים בשמן דקה שתיים עד להשחמה יפה.
מוציאים מהשמן למסננת ומניחים בצד.

חותכים את הבצלים לקוביות גדולות ומניחים בסוטאז' או סיר רחב.
מוסיפים רבע כוס שמן זית ומדליקים להבה נמוכה.
סוגרים את הסיר ומאדים את הבצלים כ20-30 דקות.
מוסיפים את העופות (אחרי שניקיתם אותם כמובן)
ומניחים אותם עם העור כלפי מטה.
מוסיפים רק חצי מהכמות המתוכננת של פלפל גרוס, פלפל טחון ומלח גס מלמעלה, סוגרים את הסיר ומבשלים כשעה על האש הכי נמוכה שיש לכם בבית.
כעבור שעה הופכים את העופות, כך שהפעם העור יהיה כלפי מעלה, מוסיפים את תפוחי האדמה פנימה ומפזרים למעלה שוב תבלינים ומבשלים שעה נוספת.
העוף והירקות מפרישים המון נוזלים וכל הרעיון הוא שהסיר מתבשל במיצים של עצמו,
אך אם מאיזושהי סיבה אתם מרגישים שצריך להוסיף עוד מים, הוסיפו חצי כוס בהדרגה.

מחכה לתמונות שלכם.

רוצים להפוך למשפחה?

אתם במקום הראשון בשבילנו, ולכן אנחנו אף פעם לא שולחים ספאם ולא מעבירים את המייל שלכם למישהו מבחוץ.

עוד מתוך חוברת המתכונים

מתכונים שעושים שמח בלב וכיף בבטן

הוסיפו לקופסא:

לחצו על הלב כדי להוסיף את הפריט

דילוג לתוכן