חנוכה מתקרב,
והפעם באמת.
(כי אצלנו בירושלים אפשר לראות סופגניות משמחת תורה)
כל שנה, אני רוצה להמציא את עצמי מחדש.
מה לא טיגנתי?
כרובית בטמפורה של בירה
לביבות קולורבי
וגם פריקסה
וזה עוד בלי שספרנו את הטיגונים הרגילים של שאר ימות השנה- בריק, ספינג' וכפיתות.
אפילו עשיתי ניסיון לטגן כמה ירקות יחד בטמפורה למעין חטיף פריך (אולי זה עוד יצליח), וגם קניתי מטגנת.
בקיצור, נראה לי שהבנתם- חנוכה זה החג האהוב עלי.
כי פתאום זה לא נראה כל כך מוזר לטגן כל כך הרבה, כמו בשגרה שלי.
אז כדי לא ליפול שוב לבצקים המטוגנים של התוניסאים האהובים עלי, נפגשתי עם האיטלקיה שלי.
ידעתי שלא משנה מה אטגן איתה- זה יהיה חידוש.
כי לענבר יש ראש יצירתי בטירוף במטבח, ואין לה גבולות והיא לא מפחדת משום חומר גלם.
עכשיו תקחו את כל זה ותלבישו על מסורות הבישול האיטלקיות, זה חייב לצאת מדהים.
מה גם, שהיא יושבת על כל הסקאלה- בבלוג שלה יש מתכונים מסובכים למות, אבל יחד עם זאת תמצאו שם גם הרבה מתכונים קלים ופשוטים עד כדי גיחוך, כי הם פשוט מעולים.
בעוד כמה חודשים, ענבר והמשפחה המהממת שלה עוזבים לאיטליה. הם בונים שם בית מטורף בחווה ענקית. בקומה אחת הם יגורו, והקומה השניה היא בשבילכם- חופשה חלומית באטליה עם כל המשפחה בבית מדהים, ומה השוס? ענבר תבשל לכם את כל הארוחות. אני כבר סגרתי שבוע בקיץ הקרוב. אז עוד אין לי פרטים של ממש, אבל ממליצה לעקוב אחריה ולהתעדכן איתה.
רגע לפני שהיא עוזבת נפגשנו כדי להכניס כמה דברים לשמן עמוק וחם.
טיגנו קציצות חצילים מדהימות, וגם סופגניות מבצק של תפוחי אדמה וסלק, שאעלה מתכון שלהם בהמשך.
איך אומרים מעוז צור באיטלקית?
באופן כללי, בקציצות כמו בקציצות, אפשר להכניס מה שרוצים. ענבר שמה פטרוזיליה, אני הייתי מכניסה גם בזיליקום או זעתר קצוץ. בגזרת הגבינות אולי אפילו פטה מפוררת, או שן שום קצוצה. בקיצור, מה שטוב על לבכם.
מצרכים:
2 חצילים בינוניים חתוך לקוביות עם קליפתו.
חופן פטרוזליה קצוצה
100 גרם תערובת של גבינת פקורינו ופרמזן מגורדות
1 ביצה
2/3 בגט יבש (או חצי כוס פירורי לחם)
מלח ופלפל
פירורי לחם לציפוי
שמן לטיגון.
למטבל יוגורט חמצמץ:
1 גביע יוגורט
1 כף מיונז
מיץ מלימון אחד
קורט מלח
עירית קצוצה
אופן ההכנה:
את קוביות החצילים מבשלים במים רותחים עד לריכוך. בערך 20 דקות.
מסננים וסוחטים היטב. אפשר למעוך עם כף בתוך המסננת עד לכל המים יוצאים.
קוצצים את החצילים ומעבירים לקערה (או ממשיכים לעבוד על הקרש אם בא לכם להיות רומנטיים)
מוסיפים את הפטרוזיליה, הגבינות, הביצה, והבגט היבש, או פירורי הלחם, מלח ופלפל.
מגלגלים לכדורים ומצפים בפירורי לחם.
מחממים שמן חצי עמוק במחבת ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים.
למטבל: מערבבים את כל החומרים יחד ומגישים עם הקציצות.